BAŞKAN ÇOBAN’DAN ALEVİ VATANDAŞLARA CEMEVİ MÜJDESİ

         Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan, Demir’i makamında kabul etti.Afyonkarahisara yapılacak Cemevi’nin projesi hakkında Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’e bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Afyonkarahisar Belediyesi olarak dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeden herkese hizmet vermenin gayesi içinde olduklarını söyledi.
        Alevi vatandaşlarımızın inançlarını daha rahat yaşabilmesi için  her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, bu desteğin süreceğini belirtti. Başkan Çoban;  “Hatırlanacağı gibi daha önce Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubes Başkanımız Mustafa Güllü’nün talebi üzerine Uydukent İş Merkezimizde 150 kişinin Cem yapabileceği şekilde tasarlanan Cemevi’ni tahsis etmiştik.  Şimdi de Alevi kardeşlerimiz için Sahipata Mahallemizde daha geniş ve modern bir cemevini projelendirdik. Şu anda yapım ihale aşamasında. 1012 metrekare alan üzerinde 875metrekare inşaat alanına sahip 2 kattan oluşacak cemevini bu sene içinde tamamlamayı planlıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeden herkese hizmet vermenin gayesi içinde olduk, bundan sonra da çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz” diye konuştu.
      Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a şükranlarını sundu. Projeyi çok beğenen Genel Başkan Doğan Demir,  “Afyonkarahisar’daki Alevi kardeşlerimiz modern ve ferah bir ortamda cem yapmaları için Afyonkarahisar Belediyemiz, hizmet noktasında imkânlarını adeta seferber etmiş. Proje gerçekten çok güzel. Başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen Başkan Yardımcımız Ayfer Örten ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi