BAŞKAN ÇOBAN YÖNETİM KURULUNA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

 

Afyonkarahisar tarihinde ilk kez Belediye Başkanlığı döneminde projeler demetiyle halkın karşısına çıkan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanlığının haftalık Yönetim Kurumu toplantısına katılarak yaptığı çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu Üyelerine bilgiler verdi.  

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarında gelinen son noktayı AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleriyle paylaşan Başkan Burhanettin Çoban, 2009-2015 yıllarını içeren 6 yıllık sürede Afyonkarahisarlılar için vaat ettiklerinin tamamına yakınını hayata geçirdiklerini söyledi. Ustalık döneminde de çalışmaların son sürat devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çoban, mali kaynakları ve personeli verimli bir şekilde yöneterek üretilecek yatırım ve hizmetlerin kalitesi ve miktarını bu dönemde arttırdıklarını ifade ederek,  ilk olarak Türkiye ve dünyanın gözünün Afyonkarahisar da olduğu futbol şöleninden bahsetti.

 

HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ

Termal turizmi sağlık, spor ve eğlence turizmiyle zenginleştirme ve çeşitlendirmeyi ana hedef olarak belirlediklerini belirten Başkan Çoban, şehri sağlık ve spor turizminin ana merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini ve bu hedefe de adım adım yaklaştıklarını söyledi. Afyonkarahisar’ın serin ve temiz havasıyla futbol ile diğer branşlar da spor kulüplerinin sezon hazırlıkları için gözde bir kamp merkezi haline geldiğini kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, “Başarılı bir organizasyon sonucu yapılan Futbol Fest’ turnuvasında Fenerbahçe, Antalyaspor, Olympique Marsilya ve Olimpiyakos futbol takımları şehirde yeni stat da seyirci ile buluşturduk.  Birçok yerli ve yabancı kulüpte hazırlık kamplarını ilimizde gerçekleştirdi” dedi.  

 

MEYDAN PROJESİ 3 ETAPTAN OLUŞUYOR

Afyonkarahisar'ın geleceği için önemli proje olan Cumhuriyet Meydanı düzenlemesinde ilk etabı tamamlamak için büyük çaba sarf ettiklerini de kaydeden Başkan Çoban konuşmasına şöyle devam etti;  “Hükümet Konağını yıkarak önemli bir aşamayı geçtik. Şu anda Uygulama Projesi çiziliyor. 2016 yılı içerisinde ihaleye çıkmayı planladığımız meydan projesi üç etaptan oluşacak ve projenin birinci etabını bu dönem sonunda tamamlamayı hedeflemekteyiz. Yine Cumhuriyet Mahallemizde yapılacak olan Spor Gençlik ve Rekreasyon Alanı için eski SSK Hastanesinin yıkımını tamamladık. Bu tesis şehrimizin önemli yapılarından biri olarak spora, gençliğe, kültüre ve sanata hizmet edecek” dedi.

 

MACERA PARKINI HİZMETE AÇTIK

Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Afyonkarahisarlılar’ın hizmetine sunulan Macera Parkı hakkında da bilgi veren Başkan Çoban, “Türkiye’de sayılı belediyeler tarafından hizmete sunulan Macera Parkını Zafer Kent Ormanı’nda halkımızın beğenisine sunduk.  Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak Macera Parkı’na altyapı ve yollarıyla birlikte 2 milyon liraya yakın harcama yaptık.  Büyükler için 18, küçükler için ise 14 parktan oluşan Macera Parkı, Türkiye’de çok az şehirde var. Gençler için hazırlanan park 2 kademeden oluşuyor.  18 adet parkurun yer aldığı parkta, 10 metre yüksekliğindeki tırmanma duvarında özgüven kazanacak gençler, 13,5 metre serbest atlama kulesinde heyecanın doruğuna çıkacak. Gençlerin zorlu engellerle mücadele edeceği parkta 178 metre gidiş 208 metre dönüşlü Zipline denilen uçuş koridoru oluşturduk.  15,75 metre yüksekliğinde atlama kulesinin de yer aldığı Macera Parkında profesyoneller için 13.75 metre yüksekliğinde bir de tırmanma duvarı bulunuyor.  Çocuklar için oluşturulan Macera Parkı ise 14 adet parkurdan oluşuyor” diye konuştu. Belediye Başkanı Çoban’ın yaptığı konuşmanın ardından Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi