Başkan Çoban Protokolü Ve Komutanları Ağırladı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde, protokole dahil zevatı ve kuvvet komutanlarını makamında kabul etti.
Zafer Haftası kutlamaları yoğun bir şekilde devam ederken, kutlama etkinlikleri çerçevesinde, protokole dâhil zevat ve ilimize gelen kuvvet komutanlıklarının temsilcileri Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti.
Afyonkarahisar'ın Büyük Taarruz'daki önemi ve Zafer Haftası kutlama etkinlikleri ile ilgili görüşlerin Dile getirildiği ziyarette, konuklarına ilimizle ilgili bilgi veren Başkan Çoban, kuvvet komutanlıklarının temsilcilerini ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İlimizde çok güzel ağırlandıklarını dile getiren kuvvet komutanlıklarının temsilcileri ise kendilerine gösterilen yakınlık ve misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve tüm idarecilere teşekkür etti.
"Bu Toprakların Kutsallığı Çok Büyük"
Her yıl Zafer Haftası'nda geçmişi hatırlayıp geleceğe tecrübeyle baktıklarını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Bu bakımdan biz her Zafer Haftası'nı sadece Afyonkarahisar merkezde değil, ilçelerimizde ve hatta Ege Bölgesi'nde önemsiyoruz. Çünkü burası, Kurtuluş Savaşımızın başlayıp, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı topraklar. Dolayısıyla bu toprakların kutsallığı çok büyük. Bizler de inşallah bu kutsal topraklara layık olabilmek için büyük bir azimle çalışıyoruz" dedi.
"Kocatepe Her Yıl Daha Da Güzelleşiyor"
Kocatepe'nin her yıl yapılan düzenlemelerle güzelleştiğini belirten Başkan Çoban, "Gerek hükümetlerimiz gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları bu bölgede her yıl değişik çalışmalar yapıyor. Kocatepe her yıl daha da güzelleşiyor. Son olarak Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun büyük istek ve emriyle yapılması planlanan İstiklal Tanıtım Merkezi de önümüzdeki yıllarda tamamlandığında burada yaşanan kurtuluş mücadelesini daha rahat anlatacağız" diye konuştu. 
Zafer Yoluna Kaliteli Asfalt
Zafer Haftası'nın ilimiz genelinde coşkuyla kutlandığını kaydeden Vali Hakan Yusuf Güner ise Afyonkarahisar Belediyesi'ne, Garnizon Komutanlığı'na ve emeği geçen herkese kutlama etkinlikleri nedeniyle teşekkür etti. Zafer Yürüyüşü'nün yapıldığı Şuhut Çakırözü Köyü'nden Kocatepe'ye uzanan yolda yapılan asfalt çalışmasının kutlamalara yetiştirildiğine dikkat çeken Vali Güner, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sağladığı maddi kaynakla Afyonkarahisar Belediyesi'nin çok kaliteli ve çok güzel bir asfaltlama çalışması yaptığını söyledi.
Başkan Ve Ekibine Teşekkür
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın bahsettiği İstiklal Savaşı Tanıtım Merkezi'nin ilimizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirten Vali Güner, bu işi ülkemizde sadece bir firmanın yaptığını belirterek, ne denli önemli bir çalışma yapıldığının bilinmesini istedi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin şenlik ve şölen havasını yaşatacak çok güzel programlar yaptığını dile getiren Vali Güner, Başkan Çoban'a ve tüm Belediye personeline teşekkür etti.
Kuvvet Komutanlarından Plaket
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda, kuvvet komutanlıklarının temsilcileri ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Başkan Burhanettin Çoban'a plaket takdim etti. Ziyarete, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Milli Savunma Bakanlığını Temsilen Tuğgeneral Nuri Cankıymaz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Muhittin Elgin, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Hava Tuğgeneral Recep Ünal, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi