BAŞKAN ÇOBAN MÜLTECİ AİLELERLE İFTAR YAPTI

Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ilimizde yaşayan göçmen ailelerle birlikte iftar yaptı
         Afyonkarahisar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları, bu kez de Mecidiye İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde, mülteci vatandaşların katıldığı iftar programıyla devam etti.
 
        Eşi Emine Çoban ve çocuklarıyla birlikte katıldığı iftar programında ailelerin sevgi seliyle karşılaşan Başkan Burhanettin Çoban, iftarın ardından mültecilerin sorunlarını alarak taleplerini dinledi.
 
 “FARKLILIKLARIMIZI BİR KENERA BIRAKARAK SEVGİ TOPLUMU İNŞA EDELİM”
 
       Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan, mahallesinde ikamet eden mültecilerle güzel ilişkiler içerisinde olduklarını, mübarek Ramazan ayında birlikteliği somutlaştırmak adına iftarda biraraya geldiklerini söyledi. Peygamber Efendimizin (SAV) “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız” Hadisi Şerifini hatırlatan Özcan; “Bizler farklılıklarımızı bir kenara bırakarak sevgi toplumunu inşa ederek Ramazan ruhunu gelecek nesillere taşımaya niyetliyiz. İftar programının hazırlanmasında emek ve gayretlerini esirgemeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
“SİZLERLE İFTAR YAPMAKTAN SON DERECE MUTLUYUM”
 
       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Ramazan sofrasını varlıkları ile şereflendiren tüm katılımcılarla birarada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Kent merkezinde bulunan Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan’ın son derece çalışkan ve özverili bir muhtar olduğunu söyleyen Başkan Çoban; “Muhtarımız konuşmasında Ramazan ayının faziletini güzel bir şekilde ifade etti .Afganistan, İran, Irak, Suriye gibi farklı 4 farklı ülkeden  gelen misafirlerimizle biraraya geldik. Nasıl Allah Resulü’nün (SAV) sahabeleri Mekke’de müşriklerin zulmü altında inim inim inlerken onlar Habeşistan’a göçmek zorunda kaldıklarında, daha sonra Allah Resulü (SAV) ve O’nun güzin ashabı peyder pey Mekke’den,  göçtüklerinde muhacir Medine halkı da Ensar olmuşsa bizlerde Müslüman Türk Milleti olarak, Afyon’da yaşayan insanlar olarak şehrimize zulümden, savaştan, baskıdan velhasıl her türlü insan hak ve hürriyetlerinden yoksun kalmaları ile ülkelerini terk etmek zorunda olan değerli misafirlerimize aynı anlayışla burada misafir etmek istiyoruz” diye konuştu.
 
“ASLA YÜK DEĞİL, BİLAKİS HEDİYESİNİZ”
 
       Mültecilerin varlığının yük oluşturmadığını söyleyen Çoban şöyle konuştu: “Ben biliyorum ki mülteci kardeşlerimizin varlığı bizim için yük değil. Belki bu ülke bereketleniyorsa belki bu ülke bir takım musibetlerden, bir takım belalardan korunuyorsa  siz değerli misafirlerimizin bulunmasından, belki güzel dualarından dolayıdır. Çocukların cıvıltıları, babaannelerin, ananelerin ellerindeki tespihlerle duaları, diğerlerinin koşuşturmacıları, bu ülke insanlarına, bu ülkeyi idare eden insanlara yaptığı dualar bizim için  en güzel hediyedir. Biz buna muhtacız. İyi ki Türkiye’ye, Afyon’a geldiniz. İyi ki bizim Müslüman kardeşlerimizsiniz. Müslüman kardeş olma anlayışı aç ve açık varsa, zulme maruz kalan varsa onları koruyup, kollamak, gözetmek, elimizden geldiğince onlara yardımcı olmak bizim görevimizdir. Çünkü bizler dünyada Allah’ın halifeleriyiz. Cenab-ı Hakk’a borcumuz var. Bu borcu sizlere iyilikler yapmakla ödeyeceğiz. Bizler farklılıklarımızı koruyarak bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz. Afyon da bunu en güzel şekilde yapıyor” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi