Basın Odası’nda gündem seçim

 Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında bu hafta 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi ilimizdeki ve ülke genelindeki son durum değerlendirildi.

Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

“Ak Parti’de temayül Pazar günü”

Programda yorumcular;  “Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun İstanbul’dan adaylığı kesinleşti. Sait Açba ise 3. dönem kuralına takılıyor. Şu ana kadar AKP de 24 aday adayı milletvekilliğine aday oldu. Mevcut milletvekili Halil Ürün, eski İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Eski Kadın Kolları Başkanı Hatice Dudu Özkal dışında 21 aday adayı temayüle giriyor. Temayül Pazar günü yapılacak. Bu temayül sonrası anketler ile AKP de adaylar netleşiyor. CHP ise mevcut milletvekili Ahmet Toptaş ile birlikte 10 aday adayı ön seçime giriyor.7 bin 200 üye 28 Mart tarihinde sandığa gidecek ve adayları belirleyecek. Bu üyelerden yaklaşık 4 bin 200 kişinin oy kullanması bekleniyor. MHP’de adaylık süreci 1 Mart tarihinde başlıyor. 15’i aşkın aday adayı MHP’den aday olacağını umuyoruz” görüşlerini dillendirdi.

Basın Odasında özünde tüm siyasi partilerin adaylarını önseçimle belirlenmesi gerektiği ve seçimlerde barajın kalkması gerektiği yorumlandı. Ayrıca 80’den fazla siyasi partinin olduğu ülkemizde parti enflasyonu yaşandığı ve bu sayının 10–15 ile sınırlanması vurgusu yapıldı.

“Meslek Yüksek Okulları çok fazla ve kaliteli öğrenci yetişmiyor”

Basın Odasının bir başka günde konusu AKÜ Rektörlük seçimleriydi. Yorumcular Üniversitelerin kentin aynası olduğuna vurgu yaparak, “Meslek Yüksek Okulları çok fazla ve kaliteli öğrenci yetişmiyor. Eskişehir örneği gibi üniversite kenti olması için AKÜ’de mutlaka Teknik Üniversite olmalı. Özünde sadece Afyonkarahisar değil ülke genelinde eğitim sorunu yaşanıyor. Kimin rektör olmasından öte kaliteli üniversite ve kaliteli öğrenci yetişmeli ayrıca

Mezun olan öğrencilere istihdam sağlanmalıdır. Şu anda binlerce üniversite mezunu gencimiz iş ve aş derdine çırpınıyor” yorumu yapıldı.

Basın Odası dinleyicilerden gelen soru görüş ve önerilerin yorumlanması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi