Baro Başkanı Şahin, güven tazeledi

Afyonkarahisar Barosu 2016 Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü Korel Termal Otelde yapıldı. Tek liste halinde gerçekleşen seçimde mevcut Başkan Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu tekrar göreve getirildi.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Olağan Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Başkan Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde Afyonkarahisar Barosunun rüştünü ispatladığını kaydetti. Darbe girişimine karşı ilk tepkiyi gösteren Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı tüm avukatlarla gurur duyduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“O gece çağrımızla Baromuza gelen avukat arkadaşlarıma cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Henüz hiç bir şeyin belli olmadığı saatlerde Baroya koşarak geldiler. Ve basın bildirimizin hazırlanmasında etkin görev aldılar. Onlarla gurur duyuyorum.”
Avukatlık yemini üzerine düşüncelerini açıklayan Başkan Şahin, darbenin gerçekleşmesi takdirde ülkede hukuk ve ahlaktan söz edecek yerin kalmayacağını vurguladı. Eğer senaryo gerçekleşseydi o geceden sonra Türkiye’de darbecilerin ve emperyalistlerin hukuklarının gerçekleşeceğini dile getiren Şahin, “Ahlaksızların egemen olacağı bir ülkede yaşamak zorunda kalacaktık. Eminin artık ahlakın da üzerini çizmek zorunda kalacaktık. O ortamda avukatlık mesleğinin icra edileceğini hiç sanmıyorum. Dolayısıyla mesleğin onuru ve kurallarını da çöpe atacaklardı. Zaten namus ve vicdan üzerine yemin ettiğimiz değerlerin uzun bir süre rafa kaldırıldığını görecektik. Allah bizleri korudu. O gece dik duruşuyla mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm siyasi partilere, milletvekillerine ve halkımıza saygı duyuyorum. O gün çok büyük bir kahramanlık örneği sergilediler. “ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi