Bakan Yardımcısı Pakdil, Canlı Hayvan Borsasını İnceledi

Besi Hayvancılığı ve Teknolojileri Zirvesine katılan Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil Canlı Hayvan Borsasını ziyaret etti.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Canlı Hayvan Borsası gezildi.

Burada bir açıklamada bulunan Müsteşar Yardımcısı Pakdil, Canlı Hayvan Borsasının önemine değinerek, “Kendi şartlarına göre farklı şekilde bu inşaatın yapımı denir ama önemli olan satıcıyla alıcıyı bile araya getirmek burada. Tabi genel de bu tip organizasyonlar pazarlama noktaları bizim için o kadar da eski değil yeni bunun daha iyi bir şekilde yapılması çevre sağlığı açısından dikkat edilmesi gelen hususlar var. Başkan biraz önce ifade etti katı atıkları şöyle alacağız sızı atıkları bu şekilde alacağız diye ama daha sonra bu mekandan alındıktan sonra katı atıkların ne yapılacağı nasıl değerlendirileceği de önemli, aynı zamanda ekonomik değerdir tabi daha sonra işlenmesi ve ekonomiye kazandırılması gibi imkanlarda var enerjide üretebilirsiniz hatta bu mekanın elektrik ihtiyacını buradan bu şekilde kazanma imkanı da olabilir en azından bir kısmını. Biz güneş açısından zengin bir ülkeyiz dolayısıyla bu imkanları kullanmaları o açıdan enerji zengini de değiliz maalesef. Başkan açıdan hayvanların nerde pazarlanacağı ne açıdan önemlidir hayvan sağlığı açısından önemlidir her hangi bir şekilde bir hastalık çıktığı vakit bu hayvanların serbestçe dolaşması diğer işletmeler için diğer hayvanlar için ciddi anlamda risk oluşturabilir. Bu açıdan da burası önemli toplu olması lazım burada nerden gelmiş bu hayvan hemen kaynağına yönelip orda tedbirler alırsınız ve buradan tekrar çıkışına müsaade etmeyerek de bir başka yere gideceğe yere gitmesini de engelleyebilirsiniz” dedi.

 

Ziyaretin sonunda katılımcılara keşkek ikramında bulunuldu

Editör: Haber Merkezi