BAKAN VEYSEL EROĞLU, “BİZ ARTIK 78 MİLYONUN HİZMETKÂRIYIZ”

 

AK Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal, mazbata törenin ardından parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Afyonkarahisar halkına 1 Kasım seçimlerinde verdiği destekten dolayı teşekkür eden Eroğlu, “Halkımız istikrara destek verdi. Durmak yok yola devam. Biz artık bütün 78 milyonun hizmetkarıyız” dedi.

 

Mazbatalarını aldıktan sonra seçim sonuçlarını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Parti binasında büyük bir coşku ile karşılanan Bakan Eroğlu ve Milletvekilleri Özkaya ile Özkal, milletin ferasetine hayran olduklarını dile getirdiler. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya teşkilat mensupları ve partililer yoğun ilgi gösterdi. “Mutlu bir gün yaşıyoruz” diyerek konuşan Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’da oylarımızı önemli ölçüde arttırdık. 4’üncü ve 5’inci Milletvekillerini de az bir farkla kaçırdık. Özellikle 4 milletvekilini çıkarmak için bin 900 oy daha alsak yeterli olacaktı. Fakat yeterli olmadı. Ama yine de halkımızın bize verdiği destek ile yeniden tek başına iktidara geldik. Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu. İl Başkanının ardından Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal’da birer konuşma yaptılar.

 

78 MİLYON BİZİM KARDEŞİMİZ

1 Kasım seçimlerinin milletin zaferiyle sonuçlandığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  hükümetin 78 milyonu kucaklayarak çalışacağını anlattı. Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Partinin zaferi demiyorum burada kazanan milletimizdir, Türkiye olmuştur. Bütün milletimize gönülden teşekkür ediyorum. Milletimizin ferasetine hayran olmamak mümkün değil. Şu anda Türkiye’de her iki kişiden biri Ak Partili diğerleri de Ak Partili namzedi diyelim.  Başbakanımızın balkon konuşmasında çok açık ifade ettiği gibi; biz artık bütün 78 milyonun hizmetkarıyız. Hiç bir ayrım yok. Herkese eşit muamele yapacağız. Bütün Türkiye’yi bütün milletimizi kucaklayacağız. Bize oy versin, vermesin hiç önemi yok; hepsi bizim kardeşimizdir. Hepsiyle gönül bağımız var. Herkesi kucaklayacağız. Dargınlık, küskünlük yok. Sevgi ve saygı var. Bu bizim temel ilkemiz. Milletimize gerçekten çok teşekkür ediyoruz.”

 

HERKESİN GÖNLÜNÜ ALMANIZ LAZIM

AK Parti’nin girdiği bütün seçimleri kazandığını da hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti dışında dünyada girdiği bütün seçimleri kazanan bir parti olmadığını dile getirdi. İktidarın zorluklarını anlatan Veysel Eroğlu, “İktidarda olmak zordur. Diğerleri de sırtlarında yumurta küfesi taşımıyor. İktidarda mutlaka çok iyi çalışmanız, herkesin gönlünü almanız lazım. Bu dünyada her seçime girip de, her seçimden büyük bir zaferle çıkan başka bir örnek yok. Çünkü Ak Parti milletin kurduğu, milletin özü, milletin bağrından çıkan bir parti. Dolayısıyla zaferi de millete borçluyuz. Herkes de şunu bilsin ki bir takım üst akıllar, Türkiye düşmanlarının hazırladığı oyunlar, hileler boşa çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

SADECE TÜRKİYE DEĞİL İSLAM ALEMİ KAZANDI

1 Kasım seçimlerinin sadece Türkiye acısından değil İslam dünyası acısından da büyük önem oluşturduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, sadece Türkiye’nin değil, bütün Türk dünyası ve İslam aleminin kazandığını vurguladı. Eroğlu, “Sadece Türkiye değil Afrika da Somali de Çibuti’deki, Kosavo’daki Bosna’daki Saray Bosno’daki Üsküp’teki ve Azerbaycan’daki orta Asya’daki bütün kardeşlerimizin sevincini bir düşünün. Çünkü bu bayrak düştüğü zaman o bölgeler de düşer. Bu bakımdan sadece Türkiye kazanmadı. Bütün Türk dünyası ve İslam alemi kazandı. Cenabı Allah’tan niyazımızda o dur ki bizleri doğru istikametten ayırmasın. İşlerimizi kolay kılsın. Bütün milletimize İslam Alemine hayırlı hizmetler yapmayı nasip ve Müesser eylesin. Hatta bırakın sadece İslam Alemine mazlum insanlara Afrika’da aç açıkta kalan insanlara yardım etmeyi bütün insanlara elimizi uzatalım bahtımızı açık eylesin Türkiye’yi de inşallah büyük küresel bir güç olarak rabbin hazırlasın” diyerek konuştu. Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu’nun yanı sıra basın toplantısına Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser ve yönetimi, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi