BAKAN VEYSEL EROĞLU, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 12 yılda Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlardan bahsetti. Eroğlu, “Afyonkarahisar’ımızı Ege’nin yıldızı yapmak istiyoruz. Son 12 yılda Afyonkarahisa7ımıza 10,5 Milyar TL’lik yatırım ve destek sağladık” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasını ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar’a yapılan yatırım ve hizmetlerden bahseden Bakan Eroğlu’nu çok sayıda partili ve vatandaşta dinledi. Basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Bakan Eroğlu’nun Afyonkarahisar’a heybesini doldurarak geldiğini belirtti. Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’a her geldiğinde heybesinde müjdeler getiren her bayramda 5 müjdeyle gelen Sayın Bakanımız bu gün il başkanlığımıza teşrif ettiler. Kendisinde Afyonkarahisar’ımıza ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun diliyoruz. Hizmetlerin artarak devam edeceğini biliyoruz. Bu günde burada Afyonkarahisar için hükümetlerimizin yaptığı icraatlar hakkında Sayın Bakanımızın ve diğer bakanlıkların yaptıkları yatırımlardan bahsedecek. Kendisine bu güne kadar yaptığı yatırımlardan dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

12 YILDA 10,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Afyonkarahisar halkına hizmet borcunun olduğunu belirten Bakan Eroğlu, bu borcu ödemek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Son 12 yılda Afyonkarahisar’a 10,5 Milyar Tl tutarında yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar için 2023’e kadar projelerin ve hedeflerin hazır olduğunu belirtti. Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar’ımızın Allah’ın izni ile geleceği parlak ve bahtı açık. Sizlerden aldığımız destekle Afyonkarahisar’ımızı Ege’nin yıldızı oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 12 yılda 1 Milyar 100 milyon TL yatırım ve destek yaptık. Bizim bakanlığımızın yanı sıra diğer bakanlıklarımızın da yatırımlarını takip ettik. Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ilimize 2 Milyar 450 Milyon TL yatırım yapıldı. Yine diğer bakanlıklarda yatırım ve hizmetler yaparak ilimizin gelişmesine büyük bir katkı sağladı. Afyonkarahisar’ımıza toplamda 10,5 Milyar TL’lik yatırım yapılırken, en çok yatırımı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Allah’a hamdolsun ilimize yatırım ve hizmetler devam ediyor.”

MİLLETİMİZİN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

‘İç Güvenlik Paketi ve Şah-Fırat Operasyonu’ konularına değinen Bakan Eroğlu, önce TBMM’de muhalefetin yoğun eleştirilerine neden olan İç Güvenlik Paketi konusunda açıklamalarda bulundu. Konu hakkında muhalefetin eleştirilerine anlam veremediğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, “AK Parti’nin değişik konularda ne kadar Türkiye’yi büyük felaketlerden kurtardığını anlatacağız. Bakın şu ‘Çözüm Süreci’ ne kadar önemli. Peki devletin otoritesini kurmak için işte bakın ‘polis vazife sılayetleri’ kanunda bir takım çalışmalar yapılıyor. Muhalefet bunu neden engellemek istiyor. Yani biz milletin huzuru için, emniyeti için malını, canını, namusunu, ırzını korumak için bunları yapıyoruz. Polis bunun için var. Ne oldu, biz Avrupa standartlarından daha kötü bir durumda değiliz. Yani dünyanın her yerinde molotof atmak büyük bir cezadır. Yani Molotof dediğinizin el bombasından farkı yoktur. Nitekim otobüse attılar kaç kişi hayatını kaybetti. Dolayısı ile Molotof, polisin özellikle gözaltına alması suresi bir hususla, emniyet teşkilatından piramit tersine dönmüş. Bunun yeniden yapılandırılması gibi konularda gerçekten çok ciddi bir çalışma yapıldı. Ama nedense muhalefet buna hep karşı çıkıyor. Ama Allah nasip ederse, zaten şuana kadar 35-40 madde falan geçti, bunu devam ederek geçireceğiz” dedi.

TÜRKİYE’Yİ MUHTEMEL BİR BELADAN KURTARDIK

Açıklamalarında muhalefet tarafından bir başka yoğun eleştiriye maruz kalan Suriye’de gerçekleştirilen ve Süleyman Şahın Türbesinin taşındığı ‘Şah-Fırat Operasyonu’ değinene Bakan Veysel Eroğlu şunları söyledi; “Ya şimdi düşünebiliyor musunuz Türkiye’yi çok büyük bir sıkıntıdan, büyük bir beladan kurtarmak için Suriye’deki bu kardeşiniz takip etmişti. Ben Süleyman Şah Türbesini takip eden bir kişi olarak, oraya gittim. Ama şimdi etrafı kuşatılmış, birisi bir ateş edecek oradaki kahraman askerlerimizi öldürecek, büyük bir şey. Bakın unutmayın büyük harpler bazen küçük şeylerden, kıvılcımlardan çıkar. Nitekim biliyorsunuz, bir cihan harbi Saraybosna’da köprünün üzerinden geçerken bir prens öldürüldü büyük bir harp çıktı. Dolayısı ile oradaki insanları kurtarmak maksadı ile toprağımız orada zaten iki defa yer değiştirmiş, daha önce yer değiştirmiş, baraj yapılmış bir kez daha yer değiştirmiş. Biz barajın kenarında çok enteresan bir yerde bir orayı sulardan korumak için tahkimat yaptık, güzelleştirdik. Şimdi orayı yine Suriye toprağında bir yere, emniyetli bir yere taşıdık. Aslında bu büyük bir başarı hikayesi. Kimsenin burnu kanamadan, Allah rahmet eylesin kapak açılınca bir astsubayımız şehit düştü, bir kaza neticesinde. Ama onun dışında Türkiye’yi muhtemel bir beladan kurtardık. Bunu tarih şuuru olmayan, tarih vizyonu olmayan, tarihi olmayan insanlar bunu takdir edemez. Ama hükümetimiz bunu 4 dörtlük düşündü, karar verdi, en uygun zamanda, en uygun şekilde ve hiç kimsen izin almadan sadece haber vererek gereğini yaptı. Büyük Türkiye bu işte, vatanseverlik budur işte. Vatanseverlik oradaki askerlerimizin ayağına diken batmaması için her türlü tedbiri almaktır.”

TÜRK İLE KÜRT KARDEŞTİR BUNU BOZAN KALLEŞTİR

Silah bırakma konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “Silah bırakmaları lazım. Biz bütün vatandaşlarımızı seviyoruz. 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Onların hak ve hürriyetlerini, özgürlüklerini korumak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Hükümet olarak bütün açılımları biz gerçekleştirdik. Ne oldu şu anda Kürtçe televizyon var. Vatandaş gittiği zaman annesiyle hastanede Kürtçe konuşabiliyor. Bütün imkanları sağladık. Bu yüzden onların da silah bırakmaları gerekir. Mademki birlik beraberlik kardeşliği daha da pekiştireceğiz bunun gerçekleşmesi gerekir. Biliyorsunuz bizim milletimizde şöyle bir şey var. Türk ile Kürt kardeştir bunu bozan kalleştir diye. Asırlardır, bin yıldır bu topraklarda biz birlikte yaşadık. Ayrım da yoktur aslında. Kürt Cumhurbaşkanları genelkurmay başkanları bakanlar vardır. Şu anda bile kabinede var. Neden Kürt Türk Çerkez vesair ayrımı yoktur. Dolayısıyla hepimiz tek bir millet tek vatan tek bayrak olarak hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliği pekiştirmek için bunların unsurlarının da silahları bırakması şart.” Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu’na teşkilat mensupları ile partililer yoğun ilgi gösterdi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına Bakan Eroğlu’nun yanı sıra İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Merkez ilçe başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe ve belde belediye başkanları, Milletvekili aday adayları, ilçe ve belde başkanları, teşkilat üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi