BİZ DEVLETİN ŞEFKAT ELİYİZ
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşegül İslam, bürokratlarına '17 Aralık' süreci konusunda uyarılarda bulunarak, "Bizim işimiz insana hizmet. Biz devletin şefkat eliyiz. Devleti yıkmakla sorunlu olan kişilerle doğal olarak çalışmayız. Tabiatı ile çalışamayız. Eşyanın kanununa aykırı" dedi.
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürleri İstişare Toplantısı bugün Bakan İslam'ın katılımı ile Afyonkarahisar'da başladı. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan İslam, bakanlığa bağlı kurumların aile, kadın, çocuk, engelli yaşlı, şehit yakınları ve gaziler ile ilgili yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgi verdi. Bakan, koruma altındaki çocukların mutlaka takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Bakan İslam, il müdürlerine seslendiği konuşmasında, kimsenin skor peşinde koşmaması gerektiğini söyleyerek, "Temel hedeflerimiz çocuk hizmetleri konusunda çocukları kendi ailelerinin yanında yetiştirmeye çalışmak ama bu noktada çok dikkatli olmak zorundayız. Arkadaşlar skor peşinde koşmuyoruz. Kaç çocuğu ailesinin yanına gönderdik. Bizim ilimiz en başarılı il, bunun peşinde koşmuyoruz, başarı şu, ailesinin yanına gönderdiğimiz, döndürdüğümüz çocuklar iyi bakılıyorlar, mutlular iyi eğitim görüyorlar, şefkat eli altındalar, biz bunu başardık ve sürekli takip ediyoruz, takip, takip. Asıl önemli konu bu. Yani ailesinin yanına döndürdüğümüz, koruyucu ailenin yanına verdiğimiz ve ya akrabalarının yanına döndürdüğümüz çocuklar bizim gözetimimiz altında, ne yaptıkları biliyoruz, onlara ne yapıldığını biliyoruz, başarı bu" dedi.
"Gerekli Tedbirleri Almak Zorundayız"
Bakan İslam, konuşmasında 'Paralel Yapı' konusunda bürokratlarını uyararak şunları söyledi:
"İl müdürleri olarak sizlerin çok önemli bir görevi var, sizler illerinizdeki çalışanları da izleyen, kontrol eden, öneren ve onların performanslarından, liyakatlerinden, işlerine duydukları sevgiden ve saygıdan sorumlu olan insanlarsınız. Dolayısı ile bir taraftan kendinizi bir otokontrol mekanizması ile murakabe ederken, bir taraftan da elemanlarınızı aynı şekilde murakabe etmek zorundasınız. Bilhassa 17 Aralık sürecinden sonra görevlerini kötüye kullanarak çalıştıkları kurumları farklı bir tartışmanın aracı haline getiren kimselerin bu yolu bizlerle birlikte yürüme imkanının kalmadığını hepimizin bilmesi gerekiyor. Dolayısı ile bu murakabe ile bu manada da bütün il müdürlerimizin yapması gerekiyor. Bizim işimiz insana hizmet. Biz devletin şefkat eliyiz. Devleti yıkmakla sorunlu olan kişilerle doğal olarak çalışmayız. Tabiatı ile çalışamayız. Eşyanın kanununa aykırı. Dolayısı ile biz murakabeyi çok iyi yapmak zorundayız ve gerekli tedbirleri de almak zorundayız."
Bakan İslam'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Toplantıya Bakan İslam'ın yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Erolat Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik ve bakanlık bürokratları katıldı. -
Editör: Haber Merkezi