Bakan Eroğlu: Vatandaşlarımız 'Bana Bir Şey Olmaz' Diye Düşünmüş
Siirt'te Alkumru Barajı'nda kapakların açılmasıyla yaşanan taşkında 6 kişinin yaşamını yitirmesini değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Işıklı ve sesli uyarı yapılmış. Bir kısım vatandaşımız dereden çıkmamış. Herhalde 'Bana bir şey olmaz' diye düşündüler" dedi.
Siirt'te geçen pazar günü vatandaşların piknik yaptığı sırada Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması nedeniyle 6 kişi yükselen sulara kapılarak sürüklendi. Olayda, Ahmet Tente (28), Fikret Tente (34), Osman Parlaküşer (34), Seval Parlaküşer (6), Betül Parlaküşer (8) ve Semanur Parlaküşer (10) yaşamlarını yitirdi.
Afyonkarahisar'da Zafer Haftası kutlamalarına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, "Dere içine 3 noktaya hem ışıklı hem de sesli ikaz yapılmış. Nedense vatandaşların bir kısmı çıkmış ama bir kısmı dere içinde kalmış. Herhalde 'Bana bir şey olmaz' diye düşündüler. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı soruşturma başllattı
Editör: Haber Merkezi