Bakan Eroğlu: “Terörün dini imanı yoktur”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Biz bu konuda bütün partilerle tek vücut halinde, tek yürek halinde karşı duracağımızı ifade ediyoruz. 15 Temmuz bu birlik ve beraberliği sağlamıştır. Terörün dini imanı yoktur. İyi terörist, kötü terörist yoktur. Terörün hepsi de lanetlenmiştir." dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada gazetecilerin CHP konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili bir sorusu üzerine, olaya çok üzüldüklerini belirtti.
 
Saldırıda bir askerin de şehit düştüğünü ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
 
"Şehidimize Allahtan rahmet niyaz ediyoruz. Yakınlarına ve bütün ülkemize başsağlığı diliyoruz. Terör bugün herkese karşı bir hareket içine girdi. FETÖ başarısız olunca, bu sefer FETÖ ile ikiz olan PKK, DAEŞ, PYD terör örgütleri devreye sokuldu. Allah'ın izni ile bu terörün üstesinden gelecek gücümüz var. Ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diliyorum. Bu konuda bütün partilerle tek vücut halinde, tek yürek halinde karşı duracağımızı ifade ediyoruz. 15 Temmuz bu birlik ve beraberliği sağlamıştır. Terörün dini, imanı yoktur. İyi terörist, kötü terörist yoktur. Terörün hepsi de lanetlenmiştir. Ben bu saldırıyı yapanları lanetliyorum. Sayın CHP Genel Başkanı ve yanında bulunanlara geçmiş olsun diyorum."
 
"Fırat Kalkanı" Operasyonu
 
Bakan Eroğlu, DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" Operasyonu'yla ilgili başka bir soru üzerine de Suriye'nin bütünlüğüne de saygı gösterdiklerini, parçalanmasını istemediklerini bildirdi.
 
Türkiye'nin, bazı ülkelerin bölgedeki oyunlarını bozacağını vurgulayan Eroğlu, "Asla sınırımızda başka bir unsurun olmasına müsaade etmeyiz. Orada Özgür Suriye Ordusu'nu her bakımdan destekliyoruz. Orada bütün Suriye halkının da mutluluğunu istiyoruz. Çünkü onlar kardeşimiz. Maalesef bazı ülkeler, Suriye üzerinde bir oyun oynadı. İnşallah bu oyun da sona erecektir." ifadelerini kullandı.
 
Türk ordusunun çok büyük ve güçlü olduğunu, her türlü teçhizata sahip olduğunu anlatan Eroğlu, "Biz bu konuda kararlıyız. Bütün millet tek bir vücut halinde gereğini yapar. Ordumuz da Başkomutan Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine ne gerekiyorsa gereğini yapar. Buradan kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Oradaki Özgür Suriye Ordusu'ndaki kahramanlara teşekkür ediyorum. Gönlümüz onların yanında." diye konuştu.
 
Afyonkarahisar'a yapılacak 5 önemli yatırımın müjdesini veren Bakan Eroğlu, toplam maliyeti 17 milyon lira olan, 630 dekar zirai alana su temini sağlayacak İhsaniye Kayıhan göletinin, toplam maliyeti 1 milyon 350 bin lira olan Sinanpaşa Yıldırım Kemal Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin, toplam maliyeti 1 milyon 200 bin lira olan Şuhut Dadak Köyü 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi'nin, toplam maliyeti 7 milyon 600 bin lira olan Afyonkarahisar Merkez 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin ve maliyeti 18 milyon 900 bin lira olan Dinar 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ile 300 kişilik öğrenci pansiyonun yapılacağını duyurdu.
 
Eroğlu, daha sonra, İstiklal Tanıtım Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi