Bakan Eroğlu Şuhut’lu Hemşerileriyle Bayramlaştı.

Her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da memleketi Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Taş Medresede gerçekleştirilen genel bayramlaşma töreninin ardından Şuhut ilçesine gelerek burada hemşerileri ile bayramlaştı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilimizdeki bayramlaşma programına Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekili Ali Özkaya ile E Milletvekili Halil Ürün, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, İGM Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, il müdürleri eşlik ettiler.

 
Şuhut ilçesi belediye düğün salonunda gerçekleştirilen programda açılış konuşmaları sırasında söz alan Valimiz Aziz Yıldırım; ’’ Bir mübarek Kurban Bayramını Allah'a şükürler olsun hep birlikte yaşamaktayız. Bu bayramın belki de bir özelliği daha var. Bu bayram Suriye’den gelen. 5 yılı aşkın süredir ülkemizde misafir olan ve sizlerin de bağrınıza basarak lokmanızı paylaştığınız insanların memleketlerine dönmelerine vesile olacak bir çok gelişmelerin olduğu bir bayramdır. O insanların yerine kendinizi koyduğunuzda iki bayramı bir arada yaşadığınızı hissedersiniz. Ne mutlu onlara ki onlarda Türkiye Cumhuriyeti ülkesi garantisi altından Suriye'ye yani kendi ülkelerine ve kendi memleketlerine dönme imkanı bulmaktadırlar. İnşallah kendi memleketlerinde daha da güzel yaşayabilecekleri ortamları elde edebilecekler. Bir başkası 15 Temmuz’dan sonra kendilerini vatan uğruna kurban eden insanlarımız var ve bunun yanında kurban etmeye hazır insanlarımız var. Onlardan da Allah razı olsun. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize tez zamanda şifalar diliyorum.15 Temmuz’dan sonra vatan ve milletine sahip çıkan siz değerli halkımızı da yürekten tebrik ediyorum. Bayramınız kutlu olsun. Bütün islam aleminin kurban bayramını sizlerin huzurunda bir kez daha kutluyorum. Rabbim bizleri daha nicelerine birlik ve beraberlik içerisinde güzel günlere eriştirsin. Kestiğiniz kurbanlarınızı Rabbim kabul eylesin. Geçtiğimiz gün hacı olan kardeşlerimizin hacıları mebrur olsun inşallah. Rabbim gitmeyi arzu edenlere de nasip eylesin. Bu vesileyle Yüce Rabbimiz, her günümüzü bayram tadında geçmesini nasip etsin. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. ‘’ dedi.
 
Daha sonra hemşerilerini selamlayarak sözlerine başlayan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ; ‘’ Her bayram olduğu gibi bu bayramda da baba ocağında ve ana kucağındayız. Hakikaten sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bayramınız kutlu ve mübarek olsun. Sizleri görünce hakikaten heyecan duyuyorum, sizlerle bir arada olmak bana güç veriyor. Buradan Ankara’ya büyük bir güçle gidiyorum. Bu bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.  Benim üzerimde bir selam var. Sayın Başbakanımıza memleketim Afyonkarahisar'a gideceğimi söyledim. O da sizlere saygı ve sevgilerini ilettiler. Bayramlar  çok önemlidir. Rabbimiz birlik ve beraberliğe vesile olan bayramlarımızı mübarek eylesin ve kurbanlarımızı kabul buyursun. Bu bayramlar bizleri Cennette buluşmayı nasip etsin. Türkiye artık güçlü bir ülkedir. Her türlü fitneyle Allahın izniyle baş edebilecek güçtedir. Yakın bir gelecekte bu teröristleri FETÖ, PYD ve PKK olsun, bunları maşa olarak kullanan, onlara silah veren devletler perişan olacaklar ve onları tarih sahnesinden sileceğiz. Çünkü tarihin gidişatı böyledir. Bunu da herkes böyle bilsin. Başka hiçbir millette tankın önüne yatan, tankın üzerine çıkıp da tankı ele geçiren, hatta hiç kullanmadığı tankı kullanan böyle kahraman bir millet yok. 15 Temmuz'da FETÖ denilen tarihin en hain, en alçak terör örgütü darbe girişiminde bulundu. Bu girişim kanlı bir girişimdir. 241 şehidimiz var. Bakın TBMM'yi bombaladı, Külliye'yi bombaladı. Bütün kurumları bombaladı. Üstüne üstlük daha büyük bir alçaklık yaparak vatandaşın kendi vatandaşının üzerine ateş etti. Ama milletimizin kahramanlığı dünya tarihine geçti. Gerçekten ne büyük kahramanlık Cumhurbaşkanımızın dirayeti, bütün siyasi partilerin dik duruşu sayesinde bu FETÖ'nün darbe girişimi, Türkiye'yi bölme parçalama teşebbüsüydü. Türkiye'nin Suriye'ye gibi zor bir döneme girmesiydi. Artık başı dik bir Türkiye var, kendi silahını üreten, kendi tankını, topunu, füzesini uzaya gönderdiği uzay araçlarını üreten, dünyanın sayılı deniz altılarını, harp gemilerini üreten bir Türkiye var. Bu girişimde yetmedi. 15 Temmuz'dan sonra bunlar ikinci bir darbe yapmak istediler. Ekonomik darbe, 'Biz bu hain darbe teşebbüsünde, Türkiye'yi bölme parçalamada muvaffak olamadık. Ekonomik olarak Türkiye'yi dize getirelim' dediler. Ama millet onlara çok güzel bir cevap verdi. Cebindeki veya bankadaki dövizini bozdurdu. Merkez Bankası'ndan bir dolar dahi döviz çıkmadı. İşte millet bu. İşte birlik ve beraberlik bu. İşte Türkiyenin gücü bu. ‘’ dedi.
 
Şuhut ilçesindeki bayramlaşma programı Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Aziz Yıldırım ve protokol üyelerinin Şuhut halkıyla bayramlaşmaları ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi