BAKAN EROĞLU, STK, ESNAF VE KREDİ YURTLAR KURUMUNU ZİYARET ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Bakan Eroğlu’na ziyaretlerinde AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de eşlik etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte çeşitli temaslarda bulundu. Taş medresede bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Eroğlu, burada önemli açıklamalarda bulundu. Sivil toplum bilincinin her geçen gün Türkiye’de geliştiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, toplum yararına hizmet eden sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Afyonkarahisar’a yapılan yatırım ve hizmetleri de dile getiren Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’ımıza son 12 yılda yatırım ve hizmet yaptık. Allah’ın izni ile yapmaya da devam edeceğiz. Şuana kadar 10 Milyar 500 Milyon TL tutarında yatırım ve hizmeti 12 yılda ilimize kazandırdık. Afyonkarahisar’ın Ege’nin yıldızı yapacağımı söyledik. Bunu da Allah’ın izni ile yapıyoruz” dedi.

 

AFYONKARAHİSAR’IMIZIN YOLU VE BAHTI AÇIK

STK temsilcilerinin yanı sıra çarşı esnafını da ziyaret eden Bakan Eroğlu, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun esnafa faizsiz kredi müjdesi verdiğini hatırlattı. Esnaflarla bol bol sohbet ederek sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen Bakan Veysel Eroğlu, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerinde yeniden canlandırılması için hükümetin tam destek verdiğini söyledi. Türkiye’nin ihracat rakamlarının artasına Afyonkarahisar’ın da önemli bir destek verdiğini belirten Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’ımızın Allah’ın izni ile yolu ve bahtı açık. İlimize yatırım ve hizmetlerin gelmesiyle yatırımcılarımızın ilgisini çekti. Bugün ilimizde birçok 5 yıldızlı otelimiz bulunurken, mermer ve gıda ürünlerinin ihracatında da önemli bir konuma geldik. Bundan sonraki hepimizin hedefi 2023 Türkiye’sinde 2023 hedeflerini yakalamış bir Afyonkarahisar’ı hazırlamaktır. Görüyorum ki Afyonkarahisar’ımız, esnafımız, sanayicimiz ve milletimiz hazır. Bizde hazırız” diye konuştu.

 

SİZLER GELECEĞİMİZİN MİMARISINIZ

STK Temsilcileri ve esnafların ardından Kredi Yurtlar Kurumunu ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, kurum yetkililerinin yanı sıra yurtlarda kalan öğrencilerle sohbet etti. Üniversite öğrencilerinin aldıkları bursların ve olanaklarının AK Parti hükümetleri tarafından iyileştirildiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, üniversitesi olmayan kentin kalmadığını söyledi. Bakan Veysel Eroğlu, öğrencilerle yakından ilgilenerek, “Sizler geleceğimizin mimarlarısınız ve her zaman sizlerinyanınızdayız” dedi. Ziyarette bütün öğrencilere istek formları dağıtıldı. Bakan Eroğlu, öğrencilerle selfie (öz çekim) çektirdi. Bakan Eroğlu’na ziyaretlerinde İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel ile parti yöneticisi eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi