Bakan Eroğlu: “Nereden aday gösterileceğim genel merkezin takdiri”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerinde İstanbul’dan aday olacağı söylentileri ile ilgili olarak, “Emin olun bende şuanda bilmiyorum, köklerimiz burada, dolayısı ile kökü söküp başka yerlere gitsek bile hizmet buraya gelir merak etmeyin” dedi.

Bakan Eroğlu, kentte dün kendisinin de iştirak ettiği “Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezinin Strateji ve Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı”na katılan konuklar ile birlikte kentte yaklaşık 5.2 milyon TL’ye kurulan Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezi konuklar ile birlikte gezen Bakan Eroğlu, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri konusunda bir gazetecinin, “Efendim seçimlerde İstanbul’dan aday olacağınız söylentileri var. Eğer oradan da olmazsanız alternatif bir yer var mı?” sorusu üzerine Eroğlu, “Emin ol bende şuanda bilmiyorum, o bakımdan bende bilsem, bilmiyorum bende. Dolayısı ile tabi burası memleketimiz. Ama Afyonkarahisarlılar şunu bilsin, burası köklerimiz burada, dolayısı ile kökü söküp başka yerlere gitsek bile hizmet buraya gelir merak etmeyin. Onu bende bilmiyorum şuanda doğrusu bu da hiç gündeme gelmedi. Dolayısı ile genel merkez bunu takdir eder. Ama Afyonkarahisar’a şunu söyleyeyim, biz bu memleketin havasını solumuş, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş bir kişi olarak, elbette memleketime her türlü hizmeti yapmaya devam edeceğim. Bu can bu tende olduğu müddetçe hizmetler devam eder” dedi.

“METEOROLOJİ TAHMİNLERİ YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE İSABET GÖSTERİYOR”

Bakan Eroğlu ayrıca, özellikle yağışlar konusunda meteoroloji müdürlüklerinden yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Meteorolojiden yapılan tahminlerin yüzde 90 isabetli tahminler olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Zaman zaman bilhassa bahar ayı ile ilgili yağışlar oluyor bizde. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz bütün valilikleri, kamu kurum ve kuruluşlarını, İl Özel İdaresi’ne, belediyelere varıncaya kadar herkesi ikaz ediyor. Dolayısı ile zaman zaman mesela geçen hafta bilhassa Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde büyük yağışlar meydana geldi. Dolayısı ile benim özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından, valiliklerden talebim buna çok özen göstersinler, yani yaptığımız tahminler yüzde 90’ın üzerinde isabet gösteriyor. Dolayısıyla yaptığımız ikazları dikkate alarak gerekli tedbirler alınırsa can ve mal kaybı olmaz. Yani bu haftada baktığımız zaman Pazartesi günü özellikle Marmara ve Batı Karadeniz hariç olmak üzere yağışlar var. Daha sonra Salı günü Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu’da yağışlar var. Yani önümüzdeki hafta yağışlı geçecek. Pazar gününe kadar kısım kısım devam edecek. Cuma günü yağışlar azalıyor, sonra Karadeniz hattı boyunca Doğu ve Batı Karadeniz’de Cumartesi, önümüzdeki hafta yağış başlıyor. Pazar günü Marmara’dan başlayarak tekrar yağışlı döneme geliyoruz” diye konuştu.

“ELİNE METRE ALAN BARAJ GÖLÜ REZERVLERİNDE ÖLÇÜM YAPMAYA BAŞLADI”

Bakan Eroğlu, yağışlar konusundaki açıklamalarına şöyle devam etti:

“Dolayısı ile şunu ifade edeyim, barajlarımızı büyük ölçüde dolu. Mesela İstanbul’da geçen sene neredeyse Sapanca Gölü’nde çok aşağı düşmüştü. Şuanda mesela İstanbul’da barajlar yüzde yüze doğru, yüzde 96’ya yaklaştı. Sapanca Gölü ile ilgili biliyorsunuz çok tenkit vardı ölüyor falan diye, biz dedik ki öldüğü falan yok, önümüzdeki yıl toparlar dedik. Nitekim azami su seviyesine kadar yükseldi. Biliyorsunuz orada fazla çar suyundan Karadeniz’e akıyor, şuanda o noktaya kadar geldi. Dolayısı ile bir ne diyorsak doğrudur, yani maalesef bu konuda geçen sene çok tenkitler oldu. Biz dedik, ‘İstanbul’u susuz bırakmayacağız, merak etmeyin’ dedik, ama bazıları gittiler eline metre alan baraj gölü rezervlerinde ölçüm yapmaya başladı. Halbuki biz biliyorduk bununla ilgili sadece barajlardan su vermiyorduk, bizim A-B-C planlarımız vardı. Onu bilmedikleri için vatandaşı tedirgin ediyorlardı, ama sağolsunlar vatandaşlarımız bize inandığı için, hakikaten bize güvendiği için bir sıkıntı yaşamadan, endişe etmeden geçen seneki çok kuraklık geçirdiğimiz 2014 yılını atlattık. Bu sene hiçbir kuraklık yok, Allah’a şükür bütün barajlarımız ile iyi bir seviyedeyiz.”

“KENDİSİNİN BARIŞ İÇİN ÇOK BÜYÜK KATKISI VARDI”

Dün gece hayatın kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal içinde taziyelerde bulunan Bakan Eroğlu, “Allah rahmet eylesin. Ona Kültür ve Turizm Bakanımızda gitti. Dolayısı ile Allah rahmet eylesin. Tabi kendisinin çok büyük katkısı var barış için. Ayrıca kitapları, biliyorsun meşhur kitapları var. Dolayısı ile Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

Açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in de katıldığı gezide katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek merkezden ayrıldı. Bakan Eroğlu’nun gerçekleştirilen gezinin ardından Ankara’ya döneceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi