BAKAN EROĞLU: “BATILI GÜÇLER TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNİ DURDURMAK İSTİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, batılı güçlerin Türkiye’nin gelişimini durdurmak için Türkiye’nin koalisyonla yönetilmesini istediğini anlatan Eroğlu, koalisyonu üç atın üç farklı yöne çektiği at arabası karikatürü ile anlattı.

Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları geldiği memleketi Afyonkarahisar’da baba ocağı Şuhut İlçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine katılarak, restorasyonu tamamlanan Ulu Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, caminin yanı sıra Şuhut’ta yapımı tamamlanan 6 tesisin açılışını gerçekleştirerek, 8 tesisin de temeli attı. Gerçekleştirilen törende konuşan bakan Eroğlu, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için önemine vurgu yaparak, koalisyon yönetimini gördüğü bir karikatür ile anlattı. Türkiye’nin Ak Parti hükümetleri döneminde önemli bir gelişim yakaladığını kaydeden Bakan Eroğlu şunları söyledi:“Türkiye gelişince, Türkiye ekonomide yükselince bazı Türkiye’nin önünü kesmek isteyen ülkelerin gözü açıldı. ‘Türkiye’nin önünü keselim. Kesmek için ne yapmak lazım. Türkiye koalisyonlarla idare edilsin.’ dediler. Geçen gün bir karikatür gördüm. Bir at arabasına, üç tane at bağlamışlar. Birisi bir tarafa çekiyor, birisi diğer tarafa, öbürü öbür tarafa çekiyor. Araba bir türlü yerinden kımıldamıyor. İşte koalisyon budur. Maksatları Türkiye’de istikrarı bozmak. Türkiye, IMF’ye el pençe dursun, borç para istesin istiyorlar. Faiz lobisi köşede bekliyor. ‘Bunlar bir gitse de, biz soyguna devam etsek’ diyor. İhale lobisi öbür köşede bekliyor. ‘Eskiden işlerimiz Afyon’un kaymaklı ekmek kadayıfı gibiydi. Şimdi kaymağı alındı sadece kadayıf kaldı. Eski günlere dönsek’ diye düşünüyorlar. Ama aziz milletim lütfen, önümüzdeki seçimde bunları unutmayın”

“MAZLUM MİLLETLERİN ÜMİDİ TÜRKİYE”

Mazlum milletlerin ümidinin Türkiye olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu “Öbür bütün partilere oy vermiş, MHP ya da CHP oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Değerli kardeşler, bırakın futbol takımı gibi parti tutmayı. Lütfen Türkiye’nin geleceği için, gelecek nesiller için, büyük Türkiye için sandığa gideceğiz. Türkiye’nin 2071 hedefinin ve mazlum milletler için, Kosova’da Bosna Hersek’te, Üsküp’te, Orta Asya’da, Azerbaycan’da, Orta Doğu’da, Şam’da, Darülselam’da veya Afrika’da bizlere ümitle bakan milletlerin ışığı olacaksınız. Bunu düşünerek davranın” dedi.Törenin ardından Şuhut’ta kız öğrenciler için iki hayırsever tarafından yapılacak yatılı kuran kursunun temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, buranın ardından Şuhut’ta partisinin seçim bürosunun da açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi