BAKAN EROĞLU, AK PARTİ İL MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
 
FETO terör örgütünün gerçek yüzünü tüm dünyaya anlatacaklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, “Bunların gerçek yüzünü anlatacağız. Dünya tarihinde görülmemiş bir şey. Bu darbecilerin keşke başarılı olmaları yönünde temennilerde bulunuldu. Bu milletin arkasında tüm İslam Aleminin duası var” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve teşkilat mensuplarını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu çok sayıda partili karşıladı. Kendisini karşılayan teşkilat mensupları ile teker teker tokalaşan Bakan Eroğlu, ilk olarak İl Başkanı Yurdunuseven’i ziyaret etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’den çalışmaları hakkında bilgiler alan Bakan Eroğlu, daha sonra teşkilat mensupları ile toplantı salonunda bir araya geldi. Teşkilat mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yurdunuseven, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlara değinen Yurdunuseven, “Milletimiz iradesine ve ülkesine sahip çıkmıştır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun vatandaşlarımız meydanları boş bırakmayarak darbe kalkışmasında bulunanlara en güzel cevabı vermiştir” dedi.
 
MİLLETİMİZ KANLI EMELLERİ BAŞARISIZ KILDI
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 15 Temmuz darbe kalkışmasında ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Milletvekili Özkal, “Türkiye’nin bir kez daha en büyük ve en güçlü devletlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini görenler Türkiye’nin önünü kesmek istedi. Bölücü hain PKK ve ona destek veren diğer örgütlerden sonra DAEŞ ve FETÖ aynı anda tüm güçleriyle ülkemize saldırmaya başladı. Terörle; ülkemizi, halkımızı, hükümetimizi ve Cumhurbaşkanımızı yıldıramayı başaramayınca içimize soktukları asker kılığındaki hainlerle Meclisimize ve halkımıza saldırdılar. Ancak sizlerin kahramanca mücadelesi bu hain katillerin; kanlı ve kirli emellerini başarısızlığa uğratmış, tüm dünya Türk halkının; güç, kararlılık, cesaret ve ferasetini görmüştür. Dost, düşman herkes Türkiye’nin gücünü bir kez daha görmüştür. En ufak çalkantıda dünya ekonomileri sallanırken, birçok terör örgütüyle mücadeleye, darbe kalkışmasına ve uluslararası çifte standartlara rağmen; hamdolsun ekonomimiz, istikrarımız da birlik ve beraberliğimiz de sapasağlam. Onlar saldırdıkça biz kenetleniyor, birlik ve beraberlikle büyük ve güçlü Türkiye’yi kurmak için daha bir hırsla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
NE OLDUKLARINI 15 TEMMUZDA GÖRDÜK
Darbe kalkışması şehitlerine Allah’tan rahmet ailelerine ise sabırlar dileyen Milletvekili Av. Ali Özkaya, İslam ve Türk tarihinin en tehlikeli haşhaşi terör örgütlerinden biri ile karşı karşıya kalındığını belirtti. Özkaya, şöyle konuştu; “Gerçek anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın son 3-4 yıldır adeta parçalanırcasına söylediği tüm sözlerdeki hususları 15 Temmuz gecesi bütün millet olarak yaşayarak gördük. Bir kısım arkadaşlarımızın ‘Bunlarda Müslüman yapmayın, alınları secdeye geliyor. Bunlara bu kadar yüklenmeyin’ sözlerinin artık herkes yanlış söylenmiş sözler olduğunu, böyle bir örgütün olduğu görüldü.”
 
HER ŞERDEN BİR HAYIR ÇIKTI
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, her şerden bir hayır çıktığını belirtti. 17-25 Aralık süreci yaşanmamış olsaydı emniyet ve yargıda ki FETÖ güçlerinin temizlenmemiş olacağını kaydeden Özkaya; “Son kalanlar askerde ki teröristlerdi. 15 Temmuz gecesi mücadeleye emniyet ve yargı teşkilatımızın yüzde 95’i can hıraş şekilde dahil oldu. Gözaltı kararı verildikten sonra emniyetimiz de canı pahasına verdiği mücadele, Cumhurbaşkanımızın gerçek yiğitliği ve kahramanlığı, Başbakanımızın ve hükümetimizin dik duruşu, Aziz Milletimizin ifade edilemeyecek kadar büyük cesareti vakur duruşu ile darbe kalkışması püskürtüldü. Medyanın da bu süreçte ki duruşu, muhalefetin de desteği ile bu örgütü savuşturduk. Şimdi hesap zamanı. Bu hesabı en katı ve net şekilde soracağız” diye konuştu.
 
YAMANLARIN ADI ÖMER HALİSDEMİR KOLEJİ OLSUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci çok iyi götürdüğünü, muhalefetin tarihinde olmadığı kadar uyumlu olduklarını analatan Özkaya, açıklamalarına şöyle devam etti; “Tahminimce bir kısım anayasal değişiklikler olacaktır. Ülkemiz için bu yeni bir Haçlı Seferi başlangıcıdır. Millet olarak hep birlikte dik durup gerekenleri yapmalıyız. İnşallah biz bunu tarih boyunca kutlayacağız. Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize bir teklifim var. Milletten aldıkları okullar millete geri döndü. Bu okullara 250 şehidimizin ismini birer birer verelim. Bu darbecilere ders olsun. Bunların en meşhur okulu Yamanlar Koleji’nin adı Ömer Halis Demir Koleji olsun. En öndeki kahramanlardan biri olan Ömer Halis Demir bu işte Ulubatlı Hasan konumdadır. Milletimize, hepimize, ümmetimize, gönül coğrafyamıza geçmiş olsun.”
 
CUMHURBAŞKANIMIZIN SİZLERE SELAMI VAR
Toplantının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, Allah’ın devlete ve millete zeval vermemesini diledi. Daha önceki darbelerin iktidara yönelik olduğunu belirten Eroğlu sözlerine şöyle devam etti. “Son darbe kalkışmasının amacı iktidarı devirmek değil, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek şeklindeydi. Bunlar çok büyük hesaplar yaptılar. Onların hesabı varsa Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardı. Sonuçta perişan oldular. Gerçekten Cumhurbaşkanımız bazen tek başına mücadele etti. Özellikle 17-25 Aralık’ta. Cumhurbaşkanımızın haklılığı yüzde yüz ortaya çıktı. Çok gizli bir teşkilat. Maksatları Türkiye’yi parçalamak. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi ile son Cuma namazında beraberdik. Kendilerine Çanakkale ve Afyonkarahisar’a gideceğimi söylediğimde duygulandı. Bütün kardeşlerimize en kalbi selam ve sevgilerimi iletmemi rica etti. Başkomutanımızın selamlarını sizlere iletmekten mutluluk duyuyorum.”
 
BUNLARA İMAM YERİNE HAİN DİYELİM
Medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak FETÖ üyeleri için ‘imam’ tanımlamasının kullanılmamasını isteyen Bakan Veysel Eroğlu, haberlerde ‘imam’ yerine ‘hain’ yazılmasını istedi. Fetullah Gülen'in sahte mehdi olduğunu da vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle dedi: “FETÖ terör örgütünü tamamen temizlemek konusunda hükümetimiz ve milletimiz kararlıdır. Bunlara en ağır ceza verilecektir. FETÖ, öyle hain bir örgüt ki tamamen İslamiyet'i tahrif etmek suretiyle faaliyet gösteriyor. Kendisine 'mehdi' süsü vermesi bu büyük hainliğin göstergesidir. Hikmeti falan varmış, kendisi kainat imamıymış, bunlar imam falan değil. Allah aşkına bazen 'il imamı', 'ilçe imamı' ya da 'şu bakanlığın, şu birimin imamı' gibi ifadeler oluyor. O ifadeyi lütfen düzeltelim. Medyamızdan bunu rica ediyorum. Unutmayın ki imamlar bizim başımızın tacı. FETÖ terör örgütünün mensuplarına 'imam' değil de 'il haini', 'ilçe haini' veya 'şu bakanlık FETÖ haini', 'FETÖ haininin şu bakanlıktaki elebaşı' gibi tanımlar kullanın. Lütfen buna bundan sonra 'imam' falan demeyin. O da 'kainat imamı' diye kendisini adlandırmış olanı da 'şu ana kadar dünyada gelmiş geçmiş en büyük hain' diye tarif edelim. Tarihte pek çok sahte mehdi, sahte peygamberler çıkmıştır. Bu da bu yüzyılın sahte mehdisi. Böyle densiz, alçak bir haindir” diye konuştu.
 
TÜM İSLAM ALEMİNİN DUASI VAR
Kahraman Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu hain FETÖ hala ihanetinden vazgeçmiyor. Bunlar hala bazı şeyleri maşa olarak kullanmak istiyorlar. Şimdi bütün dünya da yeni bir Türkiye aleyhine bir intiba uyandırmak için ihanet içindeler. Ne kadar tanıdık varsa herkes bu hainlerin iç yüzünü anlatsın. Bende bakan olarak dünya da 185 ülkeye çeşitli dillerde mektuplar gönderdim. Hep birlikte milletvekillerimizden, tüm bakanlıklarımıza, medyaya ve insanlarımıza bu konuda çok önemli vazife düşüyor. Bunların gerçek yüzünü anlatacağız. Dünya tarihinde görülmemiş bir şey. Bu darbecilerin keşke başarılı olmaları yönünde temennilerde bulunuldu. Bu milletin arkasında tüm İslam Aleminin duası var. Bunun farkında değiller.” Yapılan konuşmaların ardından partideki toplantı sonra erdi. Toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Hatice Özkal, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi