BAKAN AVCI, “HEP BİRLİKTE SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

 

Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Sinanpaşa ilçesinde mitinge katılarak vatandaşlara seslenen Avcı,  “Hep birlikte gayret edip el birliği ile çalışacağız. 7 Haziran’da ne yapacağız sandıkları patlatacağız”dedi.

 

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı, muhalefet partilerine seçim vaatleri üzerinden yüklenerek partilerin sadece konuştuklarını kaydetti.Çiçeklerle ve mehter marşı ile karşılanan Bakan Avcı’ya Sinanpaşa halkı yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Ünal Karadağ’ın konuşmasıyla başlayan miting, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Milletvekili Halil Ürün’ün konuşmaları ile devam etti. EGEGEP projesinden bahseden İl Başkanı Yurdunuseven, EGEGEP ile 2019 yılsonuna kadar birçok projeye imza atacaklarını dile getirdi. Yurdunuseven, “Proje kapsamında, 358 baraj ve gölet, 586 sulama tesisi, 87 içme suyu tesisi, 33 hidroelektrik santral tesisi, 804 dere ıslah tesisi, bin 42 dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, bir atık su arıtma tesisi, 23 şehir ormanı, 72 bal ormanı, 362 mesire yeri, 115 tabiat turizmi etkinlik alanında çalışması, 287 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu ve 2 yüksek atmosfer gözlem sistemi hayata geçirilecektir” dedi.

 

ÇOK İYİ NETİCELER ALIYORUZ

Muhalefet partilerinin vaatlerinin içi boş olduğunu söyleyen Milli EğitimBakanı Naci Avcı, “Bizim işimiz iş yapmak konuşmak değil. Sloganımızda dediğimiz gibi ‘onlar konuşur AK Parti’ yapar. Onun için uzun uzun konuşmuyoruz. Çok güzel işler yapıyoruz. Daha da fazla yapacağız. Bugün açıklanan EGEGEP projesi sadece Afyon’u değil çevresindeki illeri de kapsıyor. Eğitimde Afyonkarahisar Türkiye genelinde iyi durumda, çok iyi neticeler alıyoruz. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Afyon’da da eğitimde önemli mesafeler alıyoruz. Afyon’un nüfusu genç eski Türkiye’yi bilmez. Birileri yeni Türkiye’nin zenginliğine bakarak altı boş vaatlerde bulunabiliyorlar. Ama bu vaatlerde bulunanlar eski Türkiye’deki benzin, mazot, tüp kuyruklarını çok iyi hatırlatıyorlar.Şimdi bol kesende atanlar emekliye, köylüye şöyle yapacağız diyenler asıl emekliden sorumlu olanlar SGK’nın başındayken gazetelerin mürekkebi kurumadı, diyordu ki ‘emeklilik yaşını 80 ne bile çeksek bu sistem kurtulmaz’ 2002’de AK Parti onların bıraktığı Türkiye’yi devraldı” dedi.

 

ESKİDEN KİTAP ARAMAK KÂBUSTU

Konuşmasında AK Parti’nin ilk kurulduğu yıllardan bahseden ve partinin kurulduğundaki vaatleri hatırlatan Bakan Avcı,  şöyle devam etti: Hatırlayacaksınız 2002’de AK Parti seçimlere hazırlanırken Recep Tayyip Erdoğan henüz yasaklı bir genel başkanken ne dedi, ‘değerli kardeşlerim bizde 3 yıl bir şey beklemeyin.’ Niye öyle dedi çünkü nasıl bir Türkiye devraldığımız bilmiyoruz dedi. Böyle iktidara gelenler milletin desteği ile 13 yılda bu yolları okulları hastaneleri yaptı. Yani yapacak adam ben ‘şöyle yapacağım, böyle yapacağım’ diye girmez AK Parti gibi hesabıma kitabıma bakacağım der. Türkiye hep böyle değildi, sene balında okullar açılırken veliler kitap telaşı sarardı, kabus. Şimdi öylemi çok şükür okullar açılırken eğitim ve öğretimin ilk gününde sadece büyük şehirlerde değil Türkiye’nin doğusu batısı şehri, kasabasında daha ilk günü kitaplarını sıraların üzerinde buluyor” dedi.

 

EL BİRLİĞİ İLE GAYRET EDİP ÇALIŞACAĞIZ

Seçimlerle ilgili vatandaşlardan oy istemeyi de ihmal etmeyen Bakan Avcı, “Türkiye’ye istikrarlı bir on sene daha lazım, 2023 vizyonu derken onu kastediyoruz. Bir 10 yıl daha Türkiye birbirine girmeden, karıştırılmadan, istikrarını muhafaza ederek, bu şekilde devam ettiği taktirde, inşallah artık Türkiye’nin önünü CHP bile gelse kesemez. Artık her şey öyle bir oturacak ki, hiç kimsenin bozmaya, çarpıtmaya, geri almaya güzü yetmeyecek inşallah. Önümüzdeki dönem işte bunun sağlandığı dönem olacak. El birliği ile gayret edip çalışacağız. Hep birlikte gayret edip el birliği ile çalışacağız. 7 Haziran’da ne yapacağız sandıkları patlatacağız” diye konuştu.

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ AK PARTİ SAFLARINA GEÇTİ

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Avcı beraberindekilerle birlikte MHP, DP ve BBP’den AK Partiye geçen Serban ve Düzağaç Belediye Meclis üyelerine rozetlerini taktı. Düzağaç Beldesinden Recep Kılınç ve Arif Esen ile DP Osman Nuri Esen ve Süleyman Çetinkaya ile Serban Beldesinden MHP’den Hasbi Çini, İsmail Tuncal, BBP’den Sami Akyüz ve DP’den Ünal Çelikkol partilerinden istifa ederek AK Parti saflarına katıldılar. Bakan Avcı, AK Parti saflarına geçen Belediye Meclis üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Rozet takma töreninin ardından program Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakuyu’nun el işlemeli yöresel heybe takdim etti. Sinanpaşa ilçesinde düzenlenen mitinge Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı’nın yanı sıra Milletvekili Halil Ürün, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis başkanı Salih Sel, Milletvekili adayları Ali Özkaya ve Akif Özkaldı, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe başkanı Ünal Karadağ, il genel meclis başkanları, ilçe ve belde başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

Editör: Haber Merkezi