Bakan Ağbal:  “Kayıt Dışı Ekonominin Kesinlikle Önlenecek”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kayıt dışı ekonominin kesinlikle önlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Kayıt dışı ekonomiyi bizim hızla aşağı çekmemiz lazım. Bir tarafta vergisini tam zamanında ödeyen kayıtlı mükellefler var, bir tarafta da hiçbir şekilde vergi dairesine uğramayan işletmeler var. Vergi dairesine hiç uğramayanları bir kere vergi dairesine getirmek lazım” dedi.
Mali Bakanı Naci Ağbal, Kayıt Dışı Ekonominin Kesinlikle Önlenmesi Gerektiğini Belirterek Açıklaması
Mali Bakanı Naci Ağbal, kayıt dışı ekonominin kesinlikle önlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Kayıt dışı ekonomiyi bizim hızla aşağı çekmemiz lazım. Bir tarafta vergisini tam zamanında ödeyen kayıtlı mükellefler var, bir tarafta da hiçbir şekilde vergi dairesine uğramayan işletmeler var. Vergi dairesine hiç uğramayanları bir kere vergi dairesine getirmek lazım" dedi.
 
Bakan Ağbal, Afyonkarahisar'da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "2016 Yılı Çalışma ve Hedeflerinin Değerlendirilmesi" toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Türkiye ekonomisinin kalkınması adına önemli mesajlar veren Bakan Ağbal, önce AK Parti hükümetleri döneminde sağlanan ekonomik disiplinden bahsetti. Maliye Bakanlığı'nın Türkiye adına çok önemli bir görevi icra ettiğini ifade eden Bakan Ağbal, "AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından bu yana eğer bütçe disiplinini sağlamışsak, mali disiplini kararlı bir şekilde sürdürmüş isek bunun sacayaklarından biriside vergi gelirleri tahsilatından elde edilen başarıdır. Her yıl bir hedefimiz var. Bütçe kanunları ile belirlenmiş bütçe gelirleri hedefi, bu aynı zamanda Maliye Bakanlığı olarak bizim için bir ödev. Çünkü meclis her yıl hedeflenen bir gelir tahminini kanuna koyuyor, ondan sonrada onu gerçekleştirmek, onu sağlamak hatta o hedefi daha fazla gerçekleştirmekte bizim sorumluluğumuz" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi