BACA YANGINLARI ARTTI

Havaların soğumasıyla birlikte Afyonkarahisar'da 10’dan fazla evde baca yangını meydana geldi, yakılan sobalar evlerin içini ısıtıyor, dışarıdaki havayı kirletip olumsuz yönde etkiliyor.

Afyonkarahisar Belediyesinin tün vatandaşları uyarmasına rağmen, kalitesiz kömür kullanıp, yakılan sobalar havayı kirletmekle de kalmayarak yangın tehlikesi ortaya çıkartıyor. Hüseyin Sümer Mahallesi'nde bir binanın çatısındaki bacadan tüten duman baca alevlerini gizlese de saatlerce çevredeki insanların dikkatini çekti ,fotoğraf  kareleri alevleri gözler önüne sermesede hava kirliliği ve baca yangınlarına davet,ye çıkarıyor . Temizlenmeyen bacalar yangın, kalitesiz kömür ise hava kirliliğinin başlıca sebebi.

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞMAK LAZIM

Afyonkarahisar'da nüfus artışı ve kentleşmenin etkisiyle yoğun hava kirliliği yaşandığını söyleyen duyarlı vatandaşlar,”Belediye ve Basın’a çok büyük görev düşüyor ,7'den 70'e tüm Afyonkarahisar  halkını hava kirliliğine neden olan unsurlar konusunda bilgilendirmeye, duyarlılık oluşturmaya çalışmak lazım “ dediler.

AFYONKARAHİSAR HAVA KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE EDEMİYOR

Afyonkarahisar 'da Bazı duyarlı vatandaşlar yine baş edemediğimiz hava kirliliğinin nedenlerine acilen çare bulunması  yetkili kurum ve kuruluşların  daha duyarlı davranması gerekiyor . Bunların başında tabii ki ısıl değeri düşük partikül oranı yüksek kömür kullanımı geliyor. Yine bilinçsiz soba kullanımı, lastik ve 10 numara yağ gibi diğer yanıcı maddelerin kullanımı, kent içi ulaşımda yoğun araç kullanımıyla oluşan egzoz gazından meydana gelen kirlilik yer almaktadır" diye konuştular.

Ahmet UÇMAK  

Editör: Haber Merkezi