Azerbaycan’lı Heyet Vali Güner’i Ziyaret Etti
Valimiz Hakan Yusuf Güner, Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil ve Beraberindeki Heyeti Makamında Kabul Etti.
Sandıklı ilçemiz ile Masallı şehri arasında geçtiğimiz dönemde kardeş şehir görüşmeleri başlamış olup, geçtiğimiz gün ise ilimize gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil ve beraberindeki heyet görüşmeleri tamamlayıp dün resmen kardeş şehir olma iş ve işlemlerini yerine getirdiler.
Sandıklı ilçemiz ile Masallı şehrinin resmen kardeş şehir olmasının akabinde Valimiz Hakan Yusuf Güner’e Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ünde hazır bulunduğu, Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil ve beraberindeki heyet tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyaret sırasında Valimiz Hakan Yusuf Güner’e Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan tarafından Sandıklı ilçemiz ile Masallı şehrinin kardeş şehir olma süreci ve ilimize gelen konuklar ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyarette söz alan Azerbaycan Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil, Masallı şehrinin toplumsal ve kültürel değerlerine değinerek, şehirde yapılan üretim, diğer çalışmalar ile sosyal ve ekonomik potansiyel durumu ile ilgili bilgiler verdi.
Yapılan ziyaretten ve kardeş şehir olma adına yapılan anlaşmadan dolayı çok memnun olduğunu belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, söz konusu anlaşma ile başta ilimize, Sandıklı ilçemize ve kardeş şehir Masallı'ya olumlu katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, Afyonkarahisar’ın mermerin, termalin, lezzetin ve tarihin başkenti olduğunu kaydetti. Bunların yanında tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Afyonkarahisar’ın eşsiz bir il olduğunun altını çizen Valimiz Hakan Yusuf Güner, birliktelik sonrasında iki şehrinde birbirinden önemli ve olumlu birçok kazanımın olacağını ve böylelikle Türkiye ve Azerbaycan arasında bir köprü daha kurulduğuna dikkat çekti.
Sıcak ve samimi bir ortamda geçekleştirilen ziyaret sonunda Valimiz Hakan Yusuf Güner ve Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hakimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil karşılıklı olarak yöresel hediye takdiminde bulundular.
Editör: Haber Merkezi