AZERBAYCAN HEYETİ AKÜ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ
 Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi ile kardeş şehir görüşmelerini tamamlamak üzere Afyonkarahisar’da bulunan Azerbaycan’ın Masallı şehrinden gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hâkimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil ve beraberindeki heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) Azerbaycan uyruklu öğretim elemanı ve öğrencileriyle buluştu; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı da makamında ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından verilen öğle yemeğinde AKÜ’nün Azerbaycan uyruklu öğretim elemanı ve öğrencileriyle bir araya gelen heyete, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, AKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan ve Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca da eşlik etti.
Yemekte bir konuşma yapan ve üniversitenin genel durumu hakkında detaylı bilgiler aktaran Rektör Solak, kendilerini üniversitelerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu, Masallı şehriyle farklı proje ve platformlarda bundan sonra da bir araya geleceklerine inandığını söyledi. Azerbaycan Masallı İcra Hâkimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil de AKÜ’nün başarılı çalışmalarını bizzat yerinde görmek istediklerine dikkat çekerek, Masallı şehrinin ekonomik ve sosyal durumundan, eğitim imkânlarından bahsetti. Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan tarafından da Sandıklı ilçesi ile Masallı şehrinin kardeş şehir olma süreciyle ilgili bilgi verildi.
Sıcak bir ortamda, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ifade edildiği makam ziyaretinde Rektör Solak ve Azerbaycan Cumhuriyeti Masallı İcra Hâkimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil birbirlerine karşılıklı hediye takdiminde bulundular.
Ziyaret kapsamında Azerbaycan’dan gelen heyette Masallı İcra Hâkimiyeti Başkanı Hüseynov Rafil’in yanı sıra Milletvekili Nariman Huseynov, Masallı Belediye Başkanı Azer Baxışov, Masallı Medeniyet ve Turizm Şube Müdürü Latife Mövsümova, Sosyal Refahı Güçlendirme Birliği Başkanı Venera Askerova yer aldı.
Editör: Haber Merkezi