AZERBAYCAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAGHİROV'DAN ZİYARET
 
                "BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ"
 
                Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkilerinde Haydar Aliyev" seminerine katılmak üzere ilimize gelen Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
 
                Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 13. yıldönümünde Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkilerinde Haydar Aliyev" semineriyle anıldı. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov, seminer öncesi Büyükelçilik Müsteşarı Necibe Nesibova ve Büyükelçilik görevlilerinden oluşan bir heyetle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
 
                "AZERBAYCAN HER ZAMAN  TÜRKİYE'NİN YANINDADIR"
 
                Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın da eşlik ettiği ziyarette, geçen Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan hain terör saldırısını kınayan Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov, saldırıda şehit olan polislere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Bu çirkin ve menfur olayla ilgili olarak, Azerbaycan'ın her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanında olduğunu vurgulayan Büyükelçisi Baghirov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olayla ilgili taziyede bulunduğunu hatırlattı.
 
                " AZERBAYCAN HALKIYLA KENDİMİZİ BİR VE BERABER SAYIYORUZ"
 
                Afyon'dan daha önce defalarca transit geçiş yaptığını; ancak ilk kez Afyon Kocatepe Üniversitesi ile yaptıkları bu program vesilesiyle şehri gördüğünü ifade eden Baghirov, çok güzel karşılandıklarını ve buradaki ortamdan ziyadesiyle memnum kaldıklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov'a ilimizle ilgili bilgi verdi. Daha önce Azerbaycan'a gerçekleştirdikleri bir ziyarette Gence Başmüftüsü Hacı Tahir ile iyi bir dostluk kurduklarını ve Hacı Tahir'in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilimizde yapılan bir demokrasi nöbetine katılarak konuşma yaptığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, konuklarına Hacı Tahir'in bu konuşmasını izletti. Sık sık iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çeken Başkan Çoban; "Biz Azerbaycan halkıyla kendimizi her zaman bir ve beraber sayıyoruz" dedi.
 
                "KARŞILIKLI ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"
 
                Ziyarette, iki ülke belediyeleri ya da valilikleri arasında kardeş şehir ilişkileri kurulmasıyla ilgili fikir birliğine varıldı. Bu konuda, ülkemizdeki bazı il ve ilçelerin Azerbaycan'da kardeş şehir ilişkilerin yürüttüğünü ifade eden Büyükelçi Faig Nusrat Baghirov, "Gördüğüm kadarıyla burada çok güzel imkanlar var. Kentin, termal su ve mermer gibi kendine özgü değerleri var. Azerbaycanlı işadamları bunlardan istifade edebilir. Buna karşılık olarak, Afyonlu işadamlarının da Azerbaycan'da iş yapabileceği birçok alan var. Eğer kardeşlik ilişkisi kurulursa çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
                "DOSTLUĞUMUZU VE KARDEŞLİĞİMİZİ TÜM DÜNYA BİLİYOR"
 
                Türkiye-Azerbaycan arasındaki birliğin, dostluğun ve kardeşliğin tüm dünyaca bilindiğini belirten Baghirov şöyle devam etti: "Bu tür kardeş şehir ilişkileri, birlik ve beraberliğimizi de daha güçlendirecektir. İnşallah bu tür projelerle Türkiye ve Azerbaycan'dan daha çok insanın karşılıklı olarak ziyaret etmesi sağlanabilir. Kaldı ki Türkiye'den Azerbaycan'a ya da Azerbaycan'dan Türkiye'ye giden bir kişi 1-2 saat içinde kendi ülkesindeki gibi özünü hissediyor.Çünkü Ulu Önderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi biz bir millet iki devletiz" ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: Haber Merkezi