Avukatlar istedi, Baro yaptı
 
Afyonkarahisar Barosu’na bağlı avukatlar, İstinaf Mahkemeleri konulu eğitim talep etti. Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in girişimiyle Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf eğitimi verildi.
 
Afyonkarahisar Barosu tarafından Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf başlıklı eğitim verildi. Eğitime Baro üyeleri katıldı. Korel Termal Otel’deki seminerin açılışını yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, “Meslektaşlarımız en çok istinaf konusunda eğitim talep ediyordu. Barolar Birliğinin de bu konuda çalışmaları vardı. ‘Ceza ve Hukuk Yargılamasında İstinaf’ ama biz buna İdari Yargıda da İstinaf konusunun dahil edilmesini istedik. Sağ olsunlar teşekkür ederiz. Prof. Dr. Zehreddin Aslan hocam da bizler bu kışta kıymette evimizden çıkmaya üşenirken kalkıp İstanbul’dan geldi” dedi.
DERSTE GÖRDÜĞÜMÜZ YASALAR DEĞİŞTİ
Şahin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“CMK, Adli Yardım ve Uzlaştırma Görevleri konusunda biz zorunlu eğitim çalışmalarını iki dönem önce başlatmıştık. Belki zorunlu olması, sertifikaya bağlı olması biraz yadırgandı. Belki bizde önce kabullenmedik. Ama görüyoruz ki katılımın artması, bu çalışmaların disipline edilmesi anlamında yararlı oldu. Sertifikalı zorunlu eğitim çalışmalarımıza ciddi bir katılım olduğunu görüyorum. Bundan da memnuniyet duyuyorum. 2001 yılından sonra başlayan temel kanunlardaki değişikliklerle artık bu eğitimler bir fantezi olmaktan çıktı. Bir zaruret haline geldi. 2001’den önce mezun olan bizim jenerasyonu kast ediyorum. Bu anlamda bizim jenerasyon şansız bir jenerasyon. Çünkü fakültede gördüğümüz derslerin temelini teşkil eden tüm yasalar değişti.”
BENİ BU ÜLKE, BU ŞEHİR YETİŞTİRDİ
Sultandağlı olan Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, “Ceza Muhakemesi Hukukunda İstinaf” konusunda sunum yaptı. Yıldız, “Bu ülke beni yetiştirdi. Bunları yapmakta benim için bir görev. Ama Afyonkarahisar için iki defa görev. Hem burası beni yetiştirdi. Hem de Türkiye bakımından. Burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Ben eğitimimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım. Doçentlik çalışmalarıma kadar oradaydım. Daha sonra yurt dışına gittim. Değişik vakıf üniversitelerinde çalıştım. Yeditepe Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde çalıştım. En son İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde idim. 2016 yılından itibaren Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalışıyorum” şeklinde konuştu.
Yıldız’ın yanı sıra İstanbul Barosu’ndan TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Tamer Şahin ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Zehreddin Aslan seminer konuşmacıları arasında yer aldı.
 
Editör: Haber Merkezi