Aslan: "Yeni işletmelere 5 yıl avantaj sağlanacak"

 

Seçim çalışmalarına Merkez ilçede devam eden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Aziz Aslan, esnafa MHP'nin seçim beyannamesini anlattı. Aslan, MHP iktidarında yeni iş yeri açacaklara 5 yıl süre ile vergi ve prim avantajı sağlanacağını söyledi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Aziz Aslan Merkez İlçe programı kapsamında Özel İdare İşhanı, Mali Müşavirler Odası İşhanı, Yüzbaşı Agah Caddesi, Kurtuluş Caddesi esnafı ile Belkaracaören ve Nuribey Köyleri'ni ziyaret etti.

"AVM YASASI TEKRAR DÜZENLENECEK"

Yeni iş yeri açacaklara 5 yıl süre ile vergi ve prim avantajı sağlanacağını belirten Aslan, "MHP iktidarında yeni iş yeri açacak kardeşlerimize hem vergide hem de BAĞ-KUR ve SSK prim ödemelerinde avantaj sağlayacağız. Esnafımızın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak. Esnafımızın bileğini doğrultmasına yardımcı olacağız. AVM yasasını tekrar düzenleyerek esnafımızın yeniden eski günlerine dönmesini sağlayacağız." dedi.

"RÜŞVETÇİLERDEN VE HORTUMCULARDAN HESAP SORULACAK"

Ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aslan, 7 Haziran seçimlerinde Allah'ın izni ve vatandaşların teveccühü ile MHP'nin iktidara geleceğini belirterek, "MHP iktidarında, işsizlik sorununu önemli ölçüde hafifleteceğiz. Yolsuzlukların önlenmesinde denetim sistemi yeniden düzenlenecek. 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek kul hakkı yiyenlerden rüşvetçilerden ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluktan hüküm giyenlerin servetlerine zaman aşımı gözetilmeksizin el konulması hukuken sağlanacaktır. Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu kurulacaktır. En önemlisi emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir. Mazot, gübre üzerindeki vergiler kaldırılacak ve mazot 1 lira 75 kuruş olacaktır." diye konuştu.

"GAZİLERİMİZE 3 BİN 600 GÜNDE EMEKLİLİK HAKKI VERİLECEK"

MHP iktidarında sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirileceğinin önemle altını çizen Aslan sözlerine şöyle devam etti:

"Muhtaç ailelere harcama kartı 'hilal kart' imkanı sağlanacak. Aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen vatandaşlarımıza yüzde 70 indirim sağlayacağız. 65 yaş aylığı 360 liraya yükseltilecek. Belli nüfusun üzerindeki yerlerde yaşlı bakım evi yapılacak. Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik sağlanacak. Bu kardeşlerimizin tıbbı rehabilitasyon imkanını yükselteceğiz. Engelli aylığını 400 liraya çıkarcağız. Gazilerimize 3 bin 600 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecek. Kamu personel rejimini yeniden düzenleyeceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçiler ve 4C'lileri kadroya alacağız. Kamu çalışanlarına disiplin affı getireceğiz. Emekli ikramiyesinde yıl sınırını tümüyle kaldıracağız. İmamsız cami kalmayacak."

Editör: Haber Merkezi