ASLAN: İKİNCİ HABUR REZALETİ
İktidarın, Oslo’da başlattığı müzakere ile hız kazanan Türkiye’nin parçalanma süreci zirve yaptı. Her geçen gün kendini biraz daha hissettiren “Derin kopuş”, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını kutladığımız gün Güneydoğu’da taşınan sözde “Kürdistan bayrakları” ile gözler önüne serildi. Bölücüler, topraklarımızdan geçen çapulcuları “kurtarıcı” gibi bağrına bastı.
Erbil’den yola çıkıp, Ayn el-Arap’a gitmek için sınırımızı aşan peşmerge konvoyuna, terör örgütü yandaşları yol boyunca eşlik etti, sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerinde sözde kürdistan paçavraları taşıyan bölücüler, yıllar önce İzmir’i işgale gelen Yunan kuvvetlerini karşılayan azınlıklar gibi sevinç nidaları ve zılgıtlarla çapulcuları çiçek yağmuruna tuttu.
AKP hükümeti, terör örgütü olan PYD - PKK'ya devlet eliyle ve tören yaparak, mühimmat ve peşmerge desteği sağlayacak kadar büyük bir ihanete imza atıp, Anayasa ve Uluslar arası hukuka göre ağır bir suç işledi. Kısa süre önce IŞİD saldırıları karşısında arkalarına bakmadan kaçan Peşmergeler, bu defa kurtarıcı gibi gösterilerek, Türkiye üzerinden Ayn el Arap'a gönderildi.
Devleti yönetenler PYD ve PKK'nın aynı terör örgütü olduğunu, oyun içinde oyun oynandığını söylemiş; arkasından da devlet eliyle Türk topraklarından bir koridor açılıp bu kanlı oyuna destek sağlanmasında bir sakınca görmemişti. İhanet oyununun Irak' daki diğer ucu Barzani'nin silahlı gücü peşmerge, Şanlıurfa Havalimanı'ndan Mit eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri altında Ayn el Arap'a (Kobani) geçti.
Barazani tarafından Suriye'nin Ayn el Arap şehrine gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden peşmerge güçlerinin ağır silahlarını taşıyan konvoyunu karşılamak için Silopi ilçesi yakınlarındaki sınır kapısına gelen bir grup PKK'lı, davul zurna eşliğinde halay çekti. Peşmerge ve PYD bayrakları taşıyan gruptaki hain güruhu, bu sırada Habur Sınır Kapısı'na giriş yapan polis araçlarına taş attı.
Güneydoğu’nun birçok ilinde Türkiye’nin duygusal kopuşu yapılan eylemler ve söylemlerle kendini iyiden iyiye dışa vururken, iktidarın süreç diyerek bölünme ve yıkım projesi sayesinde, ülkenin koptuğu ap açık ortadadır. Türkiye’nin bu içler acısı hali, “bölünmüşüz de haberimiz yok” dedirttirdi.
MHP AFYONKARAHİSAR
İL BAŞKANI AZİZ ASLAN
Editör: Haber Merkezi