ASLAN: DAR BÖLGE SEÇİM SİSTEMİ MİLLET HAYRINA DEĞİLDİR
MHP Afyonkarahisar İl başkanı Aziz Aslan yazılı basın açıklamasında:                                
                               Son günlerde yine farklı gündemlerle ülke insanımızın kafası karıştırılmaktadır. Seçim sisteminde yapılması düşünülen değişiklikler ve MİT kanunu milletimiz hayrına bir durum değildir.
                DAR BÖLGE SEÇİM SİSTEMİ MİLLET HAYRINA DEĞİLDİR
                Hükümet tarafından gündeme getirilen ve değiştirilmeye çalışılan seçim kanunu da gelecek dönemler için ülkemiz ve milletimiz hayrına bir şey oluşturmayacaktır. Bu çalışmalar demokrasi ve hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne mani olabilecek sonuçlar doğuracaktır. Hükümet, kendi menfaatleri uğruna millet menfaatlerini göz ardı etmektedir. Yapmış olduğu çalışmalar, parlamenter sistemi baltalayacak düzeydedir. Milletten aldığı gücü milletin menfaatine değil de parti menfaatine kullanmaktadırlar.
                Dar bölge seçim sistemi milleti daha da ayrıştırarak eyalet sistemine ve başkanlık sistemine kapı aralayabilecek şekilde düzenlenmek istenmektedir. Yönetimin millet iradesini temsil edecek şekilde olması yerine tek adamlık düzenine imkân sağlayacak düzenlemeler yapılmak istenmesi milleti hiçe saymak anlamına gelmektedir.
Bu sisteme meclisin içinden ve dışından sivil toplum kuruluşları da görev üstlenmeli ve millet hayrına olmayacak sonuçlara engel olunmalıdır.
MİT SİYASALLAŞMIŞTIR
Devlet İstihbarat hizmeti ve Milli İstihbarat kanununda değişiklik yapılarak 15 maddelik kanunun kabul edilmesi ile de MİT siyasallaşmış bulunmaktadır. Anayasa ile koruma altına alınmış olan temel hak ve özgürlüklere aykırı olacak bir sonuçla karşı karşıya bulunmaktayız. Kişilere ait ger türlü kişisel ve ticari veriyi anayasal temeli olmadan derlenmesi insanların fişlenmesi demektir. Hani bu temel hak ve özgürlükler kapsamında anayasal güvence altındaydı?
MİT devlet üstü bir konuma getirilmiştir. Bu yasa ile vatandaşların kendini savunma hakkı elinden alınmıştır. MİT’e sınırsız ve keyfi yetkiler verilmesi düşündürücü bir durumdur.
Bu yasa, özel hayatın gizliliği ilkesine, mesleki ve ticari sırların korunmasına aykırıdır. Dolayısı ile Anayasaya da aykırıdır.
Yine bu konuda da Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hepimizi tehdit eden bu yasaya yetkililer karşı çıkmalıdır. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.
               
Editör: Haber Merkezi