ASLAN: ATAMALAR, YANDAŞLIKLA BAĞLANTILI

MHP Afyonkarahisar il Başkanı Aziz Aslan yaptığı yazılı basın açıklamasında:
 
Okul müdürlerinin tepki toplayan ve tartışma yaratan Ek 1 performans değerlendirme formuna göre başarılı  olamadıkları gerekçesiyle görevlerinden alınmalarını eleştiren MHP İl Başkanı Aziz Aslan, "Adaletsizlik en büyük vebaldir" dedi.  
 
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, okul müdürlerinin, komisyon değerlendirme formlarına göre başarılı olamadıkları gerekçesiyle görevlerinden alınmalarını eleştirdi. Aslan, "Yüce dinimiz İslam, liyakatı esas almış, gayrimüslim bile olsa liyakat sahibi kişiye görev verilmesini sağlamıştır.
 
Günümüzde ise İslam'ı benimsediği iddiasındaki bir partinin yönetimindeki Türkiye'de liyakattan uzak, sadece yandaşlıkla bağlantılı atamalar yapılmaktadır. Okul müdürlerinin sınavlarda başarı göstermedikleri gerekçesiyle görevlerinden alınmaları, yerlerine hükümete yakın sendikanın üyelerinin adeta nokta atışıyla yerleştirilmesi, bunun bir örneğidir" dedi.  
Yandaşlığın, sadece müdürlükle sınırlı kalmayacağını gördüklerini kaydeden Aslan, "Öğretmenler de 'ya bizdensin, ya da hiçsin' ikilemiyle karşı karşıya bırakılmak isteniyor. Soruyoruz, liyakat nerede? Müdür atamalarında olduğu gibi memur alımlarında, işçi alımlarında da aranan tek şart Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakınlıktır. Bugün milliyetçi görüşleri benimsemiş öğretmenlere, açıkça döneklik teklif edilmekte, 'Sendikanı bırak, müdür olarak atayalım' deme cüreti gösterilmektedir" diye konuştu.
 
Aslan şunları söyledi: "Hükümete gelirken ve geldikten sonra Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği yandaşı olan bir partinin, memur atamalarını yaparken de yandaşlık araması normal bir durum olarak karşılanabilir. Fakat olan geleceğimize ve gençlerimize olmaktadır. MHP olarak liyakat sahibi olmayanları öğrencilerimizin başına idareci olarak atayanların sorumluluğunu görüyor ve uyarıyoruz: Adaletsizlik en büyük vebaldir."
                                                                                               
 
 
                                                                  
Editör: Haber Merkezi