ANNE ÇOCUK EL ELE BİRLİKTE KUR’AN ÖĞRENMEYE PROJESİ

Afyonkarahisar’da hayata geçirilen “Anne Çocuk El Elele Kur’an Öğrenmeye” Projesi ile ilgili konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen, 4-6 yaş arası okul öncesi çocuklar için kreş Kur’an kursları açtıklarını, çocukların kreşe annelerinin ise Kur’an öğrenmeye gideceğini söyledi.

Afyonkarahisar Valiliği detay proje dahilinde İl Müftüğü tarafından yürütülen cami ve Kur’an kurslarını güzelleştirme çalışmaları kapsamında Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Konferans Salonu’nda bir program gerçekleştirildi. Konferansa Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşliyen, il müftü yardımcıları, Cami Dernek Başkanı Rıza Yılmaz, müezzinler, Kur’an kursu öğreticileri, cami hocaları ile birlikte birçok dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans, Merkez İsmail Köyü Kur’an Kursu Mescidi imam-hatibi Hüseyin Ercan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İşliyen, Kur’an kurslarına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“50 kadar yeni Kur’an kursu açtık, daha açmadığımız yerler var. Sizin desteğinizle açacağız inşallah. Caminin bulunduğu her yerde Kur’an kursu bulunsun. Bir sınıfta olsa Allah’ın adı öğretilsin, Peygamberin adı öğretilsin, ilmihal öğretilsin, ahlak öğretilsin. Biz de biliyoruz ki öğrenmeden, bilmeden olmaz. Bu sene bir şey daha yapıyoruz. Okul öncesi eğitim gören çocuklarımıza kreş Kur’an kursları açılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir tanesi İmam Hatip Camisi karşısında, verem savaş dispanseri olarak kullanılan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, İl Özel İdaresine devredilen bir yerde. Onlar şu an kullanmıyor, inşallah açıldığında gelip görmenizi isterim. Okul öncesi eğitim kapsamında 4-6 yaş arası kursu açıyoruz orada Allah nasip ederse çocuklarımız kalacak. Anne çocuğu olduğu için bırakıp kursa gelemiyor. Biz ne yaptık? Kursun bir bölümünü 50 metrekarelik bir bölümünü oyuncaklarla, çocuklara yönelik onlara hitap eden lavabolarla, teçhizatla donanmış bir şekilde çocuk kreşi yapacağız. Oraya halk eğitim marifeti ile okul öncesi eğitim verebilecek kursiyerler görevlendiriyoruz. Rehber, okul öncesi eğitimi almış öğretmenlerimizi oraya yönlendiriyoruz. Anne çocuğunu kreş kısmına bırakıyor, kendisi Kur’an kursu kısmına geçiyor. Öğlene kadar kendisi Kur’an-ı Kerim öğreniyor, çocuk da dualarla Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Hem oyunlarla meşgul oluyor öğlen de birlikte çıkıp annesi ile birlikte gidiyorlar.”

Editör: Haber Merkezi