ANKARA’DAKİ AFYONKARAHİSARLILAR KOCATEPE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILDI

1975 yılından bu yana Ankara’da faaliyet gösteren Ankara Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimi düzenledikleri bir etkinlikle Ankara’daki hemşehrilerimizi Zafer Yürüyüşü’ne katılmak üzere ilimiz Afyonkarahisar’a getirdiler.

26-30 Ağustos Zafer Haftası’nın 93. Yıldönümü kutlama programları her sene olduğu gibi  bu sene de Kocatepe Zafer Yürüyüşü’yle başladı. Çevre illerden binlerce katılımcının olduğu Zafer Yürüyüşü’ne Ankara’daki hemşehrilerimiz de katılım sağladı. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin 40. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve Yenimahalle Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü etkinliğinde Ankara’daki hemşehrilerimiz unutulmaz anlar yaşadı. İlk olarak kısa bir Afyon gezisi ile başlayan program akşam saatlerinde Şuhut’ta düzenlenen tören ve gösteri programıyla devam etti. Şuhut’taki programın ardından Çakırözü Köyü’ne geçilerek Zafer Yürüyüşü’ne başlandı. Sabah 5:00’te Kocatepe Zafer Anıtı’na intikal edilmesiyle yürüyüş son buldu.

Düzenlenen etkinliğin amacının hemşehrilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği sağlamanın yanı sıra temsili de olsa Atalarımız’ın hangi şartlar altında mücadele vererek bu vatanı kazandığını anlayıp hissedebilmek olduğunu belirten dernek başkanı Mehmet Ali Özerkan şu sözlerle devam etti;

“Dernek tarihinde ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimize hemşehrilerimizin önceki seneye nazaran daha yoğun ilgi göstermesi bizleri son derece mutlu etti. Umuyorum ki önümüzdeki sene daha fazla katılım sağlayabiliriz. Herkesin bildiği üzere Afyon’umuzun Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kazanılmasında ayrı bir yeri vardır. Yıl da bir defa da olsa şanlı ecdadımızın ne zor şartlar altında ve türlü imkansızlıklara rağmen savaşarak düşmanı ülkemizden temizlediklerini temsili de olsa idrak edebilmek amacıyla hemşehrilerimizle birlikte yürüyüşe katılım sağladık. Dilerim ki Atalarımız’daki iman ve kararlılık gücü bizlere de sirayet eder ve inşallah o günleri tekrar yaşamayız. Ben bu vesileyle Zafer Haftamızın 93. Yıldönümünü kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

Kocatepe’deki etkinliklerin tamamlanmasının ardından Ankara Afyonlular Derneği üyeleri düzenlenen kahvaltı ve alışveriş programının ardından Ankara’ya dönmek üzere Afyon’dan ayrıldılar. Zafer Yürüyüşü etkinliğinde dernek başkanı Mehmet Ali Özerkan, başkan yardımcısı İsmail Aydınkaş, dernek yönetim kurulu üyeleri Samet Karpuz ve Ramazan Tekeli’de hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi