Ankara’daki Afyonlular kahvaltıda buluştu
 
Ankara’da yaşayan Afyonkarahisarlılar,  geleneksel olarak yapmayı planladıkları değerlendirme ve istişare kahvaltısında bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltı programına çok sayıda hemşehrimiz katıldı. 
Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından organize edilen kahvaltı programı tadilatı tamamlanan yeni dernek binasında yapıldı. Bir süredir tadilatta olan ve açılışa hazır hale getirilen dernek merkezi hemşehrilerimiz tarafından büyük beğeni gördü.
Afyon’dan özel olarak getirilen bükme, ağzıaçık, katmer ve kaymak gibi Afyon’a özgü yöresel ürünlerle kahvaltı yapan hemşehrilerimiz kendilerini Afyon’da hissetmenin sevincini yaşadı. Çok sayıda hemşehrimizin katıldığı program dernek genel başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın açılış konuşmasıyla başladı.
 
Özerkan yapmış olduğu açılış konuşmasında;
“Yıllardır özlemini çektigimiz ve geçtiğimiz yıl dünya kadınlar gününde mülkiyeti derneğimizin tüzel kişiliğine ait olan bu yeri aldığımızda ilk yaptığımız iş, büyüklerimizle ve konuya vakıf değerli hemşehrilerimizle istişare toplantıları yapmak oldu. Bu toplantıların amacı burayı en iyi ve en rantabl şekilde nasıl kullanabiliriz şeklindeydi. Yaptığımız görüş alışverişleri sonrası restore çalışmalarını başlattık. Bugün ne mutlu ki genel merkezimizi açılışa hazır bir hale getirebildik. Ancak toplantılarımıza katılarak daha önce yerimizi görenler, gerçekten ne kadar zorlu bir işi başardığımı ve ne kadar çok yorulduğumu biliyorlar. Ancak bu zorlukları, bu güçlükleri önce kendi başarma azmim ve kararlılığımla, sonra da siz değerli hemşehrilerimin manevi desteği ve dualarıyla aştığıma inanıyorum.
Nasip olursa önümüzdeki günlerde sayın bakanımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve siz değerli hemşehrilerimizin katılımıyla resmi açılışımızı yapacağız. Resmi açılışımız sonrası Egem Platformu’nda yeni bir misyonu da üstlenmiş olacağız. 2017 yılı Egem Platformu Dönem Başkanlığı
Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneğimiz’de olacak. Dolayısıyla 10. Ege günleri Türkiye tanıtım ve etkinliklerini biz üstlenerek gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar Valimiz sayın Aziz Yıldırım’la ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüzle görüşmelerim sonucu, tanıtım günlerinin
17 - 23 ekim 2017 tarihlerinde düzenlemesini kararlaştırdık ve resmi yazı Afyonkarahisar valiliğimizce hazırlanarak kültür bakanlığına gönderildi. Anılan tarihte Atatürk Kültür Merkezinin derneğimize tahsisini sağlamış olduk.” Dedi. 
Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen kahvaltıda, hemşehrilerimiz dernek ve etkinlikler hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaştılar. Geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlikte derneğin alınmasından başlayarak tadilat aşamasına kadar maddi ve manevi katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür edildi.
 
ÖZERKAN ve yönetim kurulu üyeleri, programın ardından konuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi