ANKARA YOLUNA MODİFİYE ASFALT SERİLİYOR

Türkiye’nin sayılı asfalt üretim tesislerine sahip Afyonkarahisar Belediyesi bu kez de modifiye asfalt üretiyor.
 
       Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Afyon’da ilk kez başlattığı bir uygulamayla modifiye asfalt uygulamasını Ankara yolunda hayata geçirdi.
 
         Afyonkarahisar’da ilk kez uygulamaya geçirdiği modifiye asfalt, Ankara Yolu’na seriliyor. Modifiye asfalt ile ilgili açıklamalarda bulunan Kimya Mühendisi Faik Karakoç, modifiye asfaltın çeşitli polimerik katkılarla bitüm maddesinin modifiye edilip mukavemeti daha yüksek bazalt agrega ile karışımından oluşan bir asfalt türü olduğunu söyledi.
 
          Modifiye asfaltın, yollarda kalıcı deformasyon(tekerlek izi, termal çatlamalar, agreganın bağlayıcıdan ayrılması, zemin rutubetine dayanım, gece gündüz sıcaklık farkının yüksek olması ve trafik yükünün yoğun olmasından) oluşan kusurlar gibi yollardaki bozulmaları önlemek amacı ile yapıldığını aktaran Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk ise bu uygulamayı ilk kez Ankara Yolunda hayata geçirdiklerini söyledi.
 
         Hafta sonu devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Asfalt Birim Sorumlusu Kubilay Akın’dan modifiye asfalt hakkında bilgi aldı. Ekipler çalışmaları doğrultusunda bir yandan eski asfaltı frezee ile kazarken, diğer taraftan da asfalt serimi ne devam ediyor. Kazılan asfaltın parke çalışmalarının zemininde kullanılacağı bildirilirken, asfalt çalışmalarının 15 gün içerisinde  tamamlanması hedefleniyor.
 
Editör: Haber Merkezi