ANADOLU GENÇLİĞİ SİZİ MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMINA DAVET EDİYOR.
 
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Rufai Korkusuz
basın açıklaması yaptı.
 
Rufai Korkusuz Açıklamasında;
 
Değerli Afyonkarahisar'lılar
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi Üniversite Komisyonu Gençleri ; Mekke'nin Fethi programına Afyonkarahisar halkını davet etmek için azimle çalışıyor.Soğuk demeden,  kış demeden davet afişlerini porterlerini astılar.Broşürlerini dağıttılar.Bu Programa Gençlerin Azmini Kutlamak İçin Gidilir.
 
Bildiğiniz gibi Hristiyan inancına göre 31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir.Bu gecede özellikle bati ülkelerinde çeşitli eğlenceler tertip edilmektedir.
 
Hıristiyan alemi Hz. İsa ( a.s ) doğumu vesilesiyle bu tarihi yeni yılın başlangıcı ve bayramları kabul etmişlerdir. Bu tamamen dinsel bir bayramdır. Çam ağacı süslemek ve Noel Baba inancı gibi simgesel ve folklorik bazı unsurlar eklenerek bugünlere kadar gelmiştir.
 
Aslında kapitalizm her firsatta insanlara, eğlenmelerini, dünyadan kâm almalarını, yaşanan anları kaçırmamalarını öğütlemektedir. Bu yüzden bati dünyasında festival, karnaval, balo v.s adlarıyla hemen hemen yılın her ay ve haftasına yansıyan eğlenceler tertip edilmektedir. Batı insanı için her şey eğlenceye dönüştürülmüştür.
 
Yılbaşı kutlamaları Batıyı körü körüne taklitten başka bir şey değildir. Hz. Peygamber Efendimizin Müslümanlara diğer dini topluluklara göre farklı bir kimlik bilinci ve kültür değerleri manzumesi kazandırmak için gayret ettiği, bu uğurda pek çok konuda tavsiyede bulunduğu düşünülürse, yılbaşı kutlamalarının sıradan bir kutlama olarak kabul edilmesi ve doğal karşılanması mümkün değildir. Dinimizde, noel ve yılbaşı kutlamalarının yeri yoktur.
 
Biz Müslümanlar için Muharrem ayının birinci gecesi ; Yılbaşı gecesidír. İslam da yeni yıl Muharrem ayının birinci günü başlar.Bu yılbaşının biz Müslümanlar için, resmi ve milletler arası bir takvim başlangıcı olmak ilgi ve alakasından başka hiçbir kıymet ve değeri asla ve asla yoktur.
 
Müslüman toplumların bu tür adetler yerine kendi kültür ve değerlerinden kaynaklanan alternatif program ve faaliyetler geliştirmesi yaşatması en doğru ve güzeli olacaktır. Aksi takdirde sonu kestirilemeyecek bir kültür dezenformasyonun kurbanı olacağız.
 
Bunun için sizleri yılbaşı eğlencelerinden uzak kalmaya ve bu geceyi Rabbimizin razı olabileceği şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin aynı gün ve saatlerde düzenlediği MEKKE'NİN FETHİ programımıza bütün milletimizi bekliyoruz.
 
AFYON'DA MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI ;  Bugün Saat : 19.30'da Afyonkocatepe Üniversitesi Kongre Merkezinde.Konuşma , Kur'an Tilaveti , Tiyatro Gösterisi ,Konser , Sinevizyon , Şiir Dinletisi ,  Siyeri Nebi ödül töreni ve  içeriğinde sizlere güzel bir program hazırladık.Kardeşlik için , dostluk için herkesi bekliyoruz.
 
Editör: Haber Merkezi