Amatör Spor Haftası kutlandı
13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası nedeniyle dün Atatürk Spor Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Hakan Yusuf Güner, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Afyon Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Eker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, sporcular, antrenörler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında her yaştaki insanlara sporu sevdirmeyi hedeflediklerini belirten ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, geçmiş yıllarda kulüplerin maddi sıkıntılar nedeniyle sporcularına fazla zaman ayıramamaları nedeniyle gençlerin değişik alanlara yöneldiklerini hatırlatarak, amatör kulüplere yapılan yardımların önemine değindi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Zeki Kuş ise yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler sırasında her yaştan insanları spora teşvik etmeye çalıştıklarını belirterek, “Gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, zararlı alışkanlıklardan korumak, dijital ve sanal ortamlardan uzak durmalarını sağlamak, spor tesislerinin her metrekaresini spor yapan genç ve çocuklarla doldurmak, sağlıklı ve sağlam bir nesil yetiştirmek, sizlerle birlikte en büyük hedefimizdir. Bu kapsamda il müdürlüğü olarak spor yapmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik pek çok projeler hayata geçirilmiş ve geçirilmeye devam etmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Daha sonra Afyonkarahisar’daki milli sporculara protokol üyeleri tarafından birer şilt takdim edildi. İlimizde iki yıl üst üste futbol ve salon sporlarında faaliyet gösteren 93 spor kulübüne Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen eşofman, tişort, şort, yağmurluk ve çantalar da yine protokol üyeleri tarafından kulüp temsilcilerine dağıtıldı.
Editör: Haber Merkezi