Amatör Spor Haftası Etkinlikleri
 Her yıl olduğu gibi bu yılda 13-19 Ekim tarihleri arasından kutlanan Amatör Spor Haftası ilimizde de bir dizi etkiliklerle kutlanmaya devam ediyor.
Gençlik Hizmeleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonunda hazırlanan Sporda Engelleri Aşıyoruz Projesi Yaz Eğitim Dönemi Kapanış Programı ve Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Dağıtım programı Valimiz Hakan Yusuf Güner‘in katılımıyla gerçekleştirildi.
Programa Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanısıra Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, PMYO Müdürü Mustafa Eker, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, il ve şube müdürleri, amatör spor kulüpleri yönetici,antrenörleri ve sporcuları katıldılar.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş Amatör Spor Haftası ve Sporda Engelleri Aşıyoruz Projesi kapsamında verilen eğitimler hakkında bilgiler verdi. Gençlerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için spor yapmaları gerektiğini belirten Kuş, çocuklarımız ve gençlerimizin daha sağlıklı, daha sosyal ve daha başarılı olması için bunun şart olduğunu söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları ve faaliyetlerine sonsuz destek olan başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür eden Kuş, talimatları ve istekleri ile daha başarılı hizmet vermelerine vesile olan Valimiz Hakan Yusuf Güner’e teşekkür ederken, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine de destekleri için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 
Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri beğeniyle izlendi.
 
Daha sonra program Sporun Enleri’ne ödülleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen spor malzemeleri Amatör Spor Kulüplerine Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Valimiz Hakan Yusuf Güner sporun enlerine ödülleri verirken Afyonkarahisar’da başarılı sporcular yetişmesini istediğini, programda ödül almaya hak kazanan sporun enleri gibi Afyonkarahisar gençlerinin başarıyı yakalamalarını istedi. Dünya Şampiyonu Münevvere Yılmaz’ı yanına alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, tribündeki gençlere dönerek Münevvere Yılmaz’ın Dünya Şampiyonu olduğu hatırlatarak, Münevvere’nin başarılarının artarak devam etmesini dilerken, tüm sporcularımızın Münevvere gibi başarılı olması temennisinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi