Alper Yağcı: Kadınlar uygarlık demektir

MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Kadınların toplumun sosyal ve çağdaş bir yapıya kavuşmasında temel etken olduğunu söyleyen Yağcı, kadınların her türlü övgü ve saygının üstünde bir yeri olduğunu belirtti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, kadınlar yılda sadece bir gün değil her gün değer verilmesi gerektiğini ifade etti.

Peygamber Efendimizin (sav) Veda Hutbesinde , “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır” sözünün Yüce dinimizin ve Peygamber Efendimizin (sav) kadına bakışını en iyi şekilde özetlediğini ifade eden Yağcı, toplumumuzda kadının ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti.

Alper Yağcı yine, devletimizin kurucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de 5 Aralık 1934 tarihinde kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakkı vererek o tarihe kadar birçok uygar batı toplumunda bile olmayan hakları kadına verdiğine dikkat çekti

YASALAR DEĞİŞTİRİLMELİ

Her gün kadınların cinayete kurban gitmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Yağcı, “Kadına gösterilen şiddetin maalesef kanunlarda cezaları oldukça hafif kalıyor. Yine Mersin’de Özgecan kardeşimize yapılan adi saldırı sonucu hayatını kaybetmesi Türkiye genelinde tepkilerin çığ gibi büyümesine neden olmuştur. Bu saldırıların en ağır şekilde cezalandırılması için TBMM’ye büyük görev düşmektedir. Artık kadın cinayetleri haberleri okumak istemiyoruz. Kadın demek çağdaşlık demektir. Kadın demek uygarlık demektir. Kadın demek bereket demektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi