Akut'tan Afyonkarahisar'da 17 Ağustos Marmara Depremi Etkinliği
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) afyonkarahisar ekibi, ‘17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde kentteki alışveriş merkezlerinde afet bilinçlendirme ve deprem eğitim broşürleri dağıtarak vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmeye çalıştı.
AKUT görevlileri, dağıttıkları broşürlerde, vatandaşlara Afyonkarahisar’ın 1. derece deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, deprem konusunda herkesin yeteri bilince kavuşması gerektiğini kaydettiler. Etkinliğin ardından AKUT’ta yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Yakın geçmişimizde 1995 Dinar, 2002 Çay-Sultandağı gibi yıkıcı depremlerinde yaşanması, depremin şehrimiz için kaçılmaz bir gerçek olduğunu göstermiştir. Bu nedenle arama kurtarma ekiplerine olan ihtiyacımız neticesinde AKUT Afyonkarahisar ekibi kurulmuş olup, gereken her türlü eğitimlerini tamamlayarak her an hazır bir şekilde olası afetlere müdahale etmek için beklemektedir. Bilindiği gibi AKUT depremler, seller, göçükler, orman yangınları, boğulmalar ve kaybolmalar gibi olayların dışında, trafik kazalarına da müdahale edecek kabiliyete, donanıma ve eğitime sahip bir Birleşmiş Milletlerden (BM) onaylı bir arama kurtarma ekibidir. AKUT Afyonkarahisar ekibi de çağrı geldiği takdirde bölgemizde yaşanacak trafik kazalarına da hızla müdahale edecektir.”
 
 
Editör: Haber Merkezi