AKUT'tan Vali Güner'e Teşekkür Ziyareti.

Deprem riski bakımından ilk sırada yer alan ilimizde olası bir deprem esnasında ve sonrasında yapılacaklar konusunda kurum ve kuruluşlarca 7'den 70'e tüm halkımız bilinçlendirilmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da bu konuda bilinçlendirilmesi için Afyonkarahisar Arama  Kurtarma Derneği (AKUT) etkin ve başarılı çalışmalar sürdürmektedir. Valimiz Hakan Yusuf Güner'in öncülüğünde ve destekleriyle yapılan bu faaliyetten dolayı Afyonkarahisar AKUT'tan Valimiz Güner'e teşekkür ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Afyonkarahisar AKUT Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu ile AKUT Gönüllüleri Mithat Şener, Kahraman Kurnaz ve Şeyma Eser hazır bulundular.

Deprem bilinçlendirme eğitimleri hakkında bilgiler veren Uğurluoğlu, ilimizdeki tüm ilk, orta ve liselerde öğrenim gören toplam 8500 öğrenciye deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerle ilgili olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri düzenlediklerini, bu anlamda Sayın Valimizin desteklerini kendilerinden hiç eksik etmediğini belirtti. Nazik kabullerinden ve çalışmalarında kendilerine desteklerinden dolayı Valimiz Güner'e teşekkür eden Uğurluoğlu, plaket takdim etti.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Güner, Afyonkarahisar'da tüm sektör ve alanlarda donanım sahibi olunmasını istediğini, tabii ki ekonominin, sağılığın, eğitimin, ticaretin ve turizm'in bir için olmazsa olmazlarından olduğunu belirtirken, deprem diye de bir gerçeğin olduğunu, risk anlamında da önemli bir yer işgal ettiğini bu anlamda da tüm Afyonkarahisar halkının bilinçlenmesinin gerekli olduğunun altını çizdi. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşların kendi üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirilmesinde daha hassas olması ricasında bulunan Valimiz Güner, sivil toplum örgütlerinin de ilimizde bu hassasiyeti taşımasının mutluluğunu yaşadığını belirtirken, AKUT Afyonkarahisar gönüllüleri nezdinde bu konuda başarılı çalışmalar yürüten herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi