AKUPUNKTUR İLE KİLO VERME
 
Akupunktur günümüzde en sağlıklı kilo verme yöntemlerinden birisidir. Akupunktur direkt olarak zayıflatmaz.Kişinin metobolizmasını hızlandırır, vücutta genel bir denge hali oluşturur. Akupunktur kilo verme sırasında diyetle oluşan stresi ortadan kaldırır. Akupunktur ile diyet yapmak daha kolaylaşır. Abur cubur diye tarif ettiğimiz sık ve zamansız besinlere karşı isteği azaltır. Mide asid salgısını dengeleyerek açlık sırasında hissedilen halk arasında midem kazınıyor diye tarif edilen duyguyu ortadan kaldırır.
Akupunktur ile kilo kontrol tedavisi uzun süreli ve yavaş olmalıdır. Böylelikle kişinin beslenme alışkanlığı değişir.Tedavi bittikten sonra tekrar kilo alınmaz.
Kilo tedavisine başlandığında kişinin toksik yükü de göz önünde bulundurulur. Eğer kişinin  toksik yükü fazla ise , zayıflama zordur. Vücud zayıflamaya karşı direnir. Çünkü toksinler yağ hücreleri içerisinde depolanır. Onların ortaya cıkmasını engellemek için yağ yakımına karşı vücuda bir direnç vardır. Toksik yükü hafifletmeden yani detoks yapmadan yapılan kilo verme uygulamaları kalıcı olamaz. Onun için akupunktur ile beraber detoks uygulamaları da başlanır. Böylelikle kalıcı kilo verilir.
Akupunktur hangi mekanizmalarla kile verdiri ?                                           
İştahı kontrol altına alır
İştah ve acıkma hissini en aza indirir. Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesinde noradrenalin seviyesini düşürüp, seratonin yani özellikle çikolata yedikten sonra ortaya çıkan mutluluk hormonunun seviyesini artırır. Bu şekilde yiyerek değil, yemeyerek mutlu olmamızı sağlar. 
Akupunktur tedavisi vücuttaki leptin hormonunu artırırken, Leptin hormonu seviyeniz ne kadar yüksekse iştahınız o kadar az olur. Yani, leptin “Doydum, artık yemek yemek istemiyorum” demenizi sağlayan hormondurBu yüzden de akupunktur iştahı kontrol altına alarak diyete sadık kalmayı kolaylaştırır. Diyetlerini akupunktur tedavisiyle destekleyen hastalar açlık çekmeden, abur cubur yeme isteği duymadan, geceleri yeme krizine girmeden rahatça kilo verirler.
Metabolizmayı hızlandırır
Akupunktur ile vücudumuzda hormon dengesi sağlanır. Metobolizma önündeki engelelr kaldırılır.Akupunkturla tedavi gören kişinin metabolizma hızı arttığı için diğer kişilere göre, zorlanmadan daha kolay kilo verir.
Mide şikâyetlerini önler 
Diyet yapanlar sık sık midelerindeki yanma, kazınma, ekşime gibi rahatsızlıklardan şikâyet eder. Akupunkturun en önemli etkilerinden biri hazmı kolaylaştırması, tüm sindirimi rahatlatmasıdır. Tüm bunlar vücudun diyete uyum sağlamasını, sizin de diyete sadık kalmanızı kolaylaştırır.
Kontrol altına alınan mide asiditesi sayesinde, diyete bağlı olarak boşalan midede herhangi bir rahatsızlık olmaz.
Halsiz düşmenizi engellerRejim yapanların en önemli şikâyetlerinden biri de kendilerini halsiz hissetmeleridir. Öyle ki kendilerini gündelik yaşamlarını sürdüremeyecek, işlerini güçlerini tamamlayamayacak kadar bitkin hissederler. Akupunkturun önemli artılarından biri de enerji seviyesini artırmasıdır. Böylece kilo verirken kendinizi halsiz ve bitkin hissetmezsiniz.
Düşük kalorili beslenmeye bağlı olarak oluşan halsizlik ve bitkinliği önler. Tam tersi zinde olmamızı ve daha çok enerji vererek kolay kilo vermemizi sağlar.
Diyet sürecinin yarattığı stresi önler
Akupunktur vücudun mutluluk hormonları olarak bilinen endorfinlerin üretimini uyarır. Vücudunuzda daha çok endorfin hormonu dolaşması, kendinizi daha huzurlu ve daha sakin hissetmeniz anlamına gelir.  Hastalar, normalde stres ve gerginlikle ilişkilendirdikleri rejim sürecini akupunktur sayesinde sakin ve huzurlu bir şekilde geçirirler.Akupunktur ile vücudumuzun mutluluk hormonu olan seretonin salgısını artırmak kolaydır. Bu daha kolay kilo vermek için zemin hazırlar.