AKÜ’NÜN OMURGASI…

Dün yazdığımız “AKÜ’nün Omurgası” konusunda akademik unvana sahip bir kişiden gelen mektupta; ilgilere sorulması istenen soruları aynen yayınlıyoruz..
“Akademik camiada; ‘Rektör Hoca FETÖ’nün omurgası’ benzetmesi doğru mudur?
“Rektör Hoca, hem YÖK denetleme Başkanı hem rektör iken Ankara Çukurambar’da FETÖ toplantılarına katılmış mıdır?”
“Ankara Çukuambar ve İzmie’de yüksek değerde daireleri, bunun yanında dükkan ve ofislerinin olduğu, Afyon’da ...ka.. inşaattan  her yıl bir daire aldığı iddiaları doğru mudur? İddia doğruysa; 35 yıllık emekle profesör olmuş akademisyenler bir daire bir arabayı zor alırken, rektör hoca bu serveti hangi gelirleriyle elde etmiştir?”
“Pensilvanya’ya gidip FETÖ terör örgütü liderinin elini öpmesindeki amaç nedir?”
“Rektör Hoca, 4 yıl yardımcılığını yapan Prof.Dr.Süleyman Taşgetiren vasıtasıya, Tıp fakültesini FETÖ’nün yardımcı doçent deposu haline getirmiş midir? Sadece FETÖ’cü olanlar profesör ve doçent yapılmış mıdır? 17/25 Aralık’tan sonra alınan profesör, doçent ve yardımcı doçentler hemen idari kadroya neden alınmıştır? 17/25’ten sonra alınan bu kişilerin FETÖ ile ilişkileri yoksa bir kısmı neden açığa alınmış, bir kısmı neden tutuklanmıştır?
“Tıp fakültesine işçi alımında tek söz sahibi Prof.Dr.Reha Demirel ve meşhur Adnan Filya neden tutuklanmıştır? Adnan Filya alınan işçiler için Bank Asya’da hesap açtırmış mıdır? Bu işlemler Rektör Hoca’nın bilisi olmadan mı yapılmıştır?”
“Rektör Hoca ‘17/25’ten sonra FETÖ ile irtibatımı kestim’ demektedir. Bu durumda, 17/25’ten darbe teşebbüsü sonuna kadar Tıp’ta FETÖ’cüleri yetkili görevlerde kim tutmuştur? Bölüm, Anabilim Dalı Başkanları, müdürler darbe teşebbüs tarihine kadar görevlerine nasıl devam ettiler?  15 Temmuz’dan sonra bu kişilerden eski tarihli istifa dilekçesi alındığı doğru mu?”
“FETÖ’cü olmayan anabilim dalı başkanlarının bilgisi olmadan yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrosu açıldı mı? Anabilim dalı başkanlarının adaylar hakkında olumsuz raporlar olmasına rağmen bu kadrolara atamalar nasıl yapıldı? FETÖ’cü olmayan anabilim dalı başkanlarına, hakkınızda inceleme var denilerek istifa etmeleri sağlanarak boşalan kadrolara sözde seçim yaparak, anabilim başkanlıkları FETÖ’cülere teslim edildi mi?”
“Tıp’ta “büyük abla” olarak bilinen kişi, hızla yüksek lisans, doktora ve yardımcı doçentliği FETÖ’cü hocaların desteği ile bitirdiği ve dekan yardımcısı yapıldığı, geniş yetkiler verildiği, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ düşmanı kesildiği doğru mu?”
  “İşçilikten hızla öğretim görevlisi yapılan Adnan Filya’nın (tutuklu) işe aldığı işçilerden himmet adı altında para topladığı, buna göz yumulduğu doğru mu? Özellikle Tıp’ta profesör olmak için ya FETÖ’cü olmak ya da, 30 bin lira himmet vermek gerektiği iddiaları doğru mu?”
“17/25 Aralık’tan sonra, Tıp’ta 5 doçentin profesör olmayı beklerken, üniversite ile ilişkisi olmayan, daha önce tıp fakültesinde ders vermemiş iki hocayı AKÜ tıp Fakültesinde profesör yaptığı, aynı şekilde yardımcı doçent ve doçentler olduğu ve içlerinde FETÖ ile irtibatlı olanların açığa alındığı doğru mudur?”
Bugünlük bu kadar.. Yarın Sandıklı MYO ile ilgili soruları ve diğer konuları gündeme getireceğiz..