AKÜLÜ ARAÇ KULLANACAKLAR TESTTEN GEÇTİ

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından dağıtılacak olan 85 adet akülü araç için müracaatta bulunan 168 engelli vatandaş sağlık kontrolünden geçti.

 

                Park Hayat Hastanesi doktorları ve engelli derneklerinin temsilcilerinden oluşan heyet gözetiminde yapılan kontrollerde akülü araçları kullanabilecek engelliler tespit edildi.

 

                Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşam alanlarını genişletme konusunda görülmemiş hizmetlere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana engelli bireylere yönelik dağıtılan akülü araç sayısı 497'ye çıkıyor.

 

                Hayırseverlerin katkılarıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından EYAD işbirliğiyle Belçika'dan temin edilen 85 adet akülü araç ilimize ulaştı.

 

                Yakın zamanda dağıtılması beklenen akülü araçlar için 168 vatandaş müracaatta bulunurken, araç kullanabilecek durumda olan engellilerin tespiti, Park Hayat Hastanesi doktorları ve engelli derneklerinin temsilcilerinden oluşan heyet gözetiminde yapıldı.

 

                Kültürpark ve Fuar Alanı'nda yapılan sağlık kontrolünde müracaatta bulunan engelli bireyler tek tek test sürüşüne tabi tutuldu. Engelli rapor derecelerine göre aracı kullanabilirlikleri test edilen engelliler uygulamalı olarak tespit edildi.

 

                2010 yılında tek seferde 85 adet akülü araç dağıtarak bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, devam eden yıllarda toplu ve bireysel dağıtımlarla şu ana kadar 412 engelliye akülü araç dağıttı.

 

                Bu alanda rekora koşan Afyonkarahisar Belediyesi dağıtılacak 85 adet araçla birlikte 497 vatandaşı sevindirmiş olacak. 
Editör: Haber Merkezi