AKÜ’de Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi Kuruluyor
Ege Bölgesi’nin ilk “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi”nin Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde açılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı.
AKÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin resmen kurulmasıyla birlikte AKÜ bünyesindeki fakültesi sayısı 15′e yükselmiş oldu.AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, havacılık ve uzay bilimleri alanının, bilgi ve teknoloji gereksinimi, üretimi, eğitimi ve geliştirilmesi açısından en yoğun çalışmaların yapıldığı; buradaki gelişmelerden elde edilen sonuçların diğer bilim alanlarına uygulandığı bilim alanlarından biri olduğu kaydedildi.
“Gerekli İnsan Gücünün Yetiştirilmesi Kararlaştırıldı”
Rektör Solak şöyle konuştu,“Bilim ve İleri Teknoloji Kurulu’nun Vizyon 2023 hedefi, Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yapmış olduğu havacılık ve uzay sanayine yönelik fizibilite çalışmaları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurumların yapmış oldukları çalışmalarda gerek Ar-Ge gerekse de gerekli insan gücünün yetiştirilmesi kararlaştırılmıştır ” dedi.
“Ar-Ge’de Önemli Bir İşleve Sahiptir”
Solak, “Bu nedenle Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi havacılık ve uzay alanında mühendislik, tasarım, bakım onarım, imalat, pilotluk, hava ulaştırma işletmeciliği ve hava trafik kontrol gibi alanlarda gerekli insan gücünün sağlanmasında ve Ar-Ge’de önemli bir işleve sahiptir. Bu kapsamda en büyük eksiklik gerekli Ar-Ge faaliyetleri için altyapının kurulması ve gerçekleştirilmesi, bununla birlikte yetişmiş insan kaynağının acilen oluşturulmasıdır” diye konuştu.
AKÜ’ye Hayırlı Olmasını Diledi
2013 yılı Ağustos ayında Afyonkarahisar’a gelen Air Combat Avustralya Pilot Okulu sahibi Reha Ekinci, Rektörlük Makamına AKÜ bünyesinde bir fakülte açılması halinde bir protokolle işbirliği yapılması teklifinde bulundu. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile üniversite akademik birimlerinin taçlandırıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Solak, yeni fakültelerinin Afyonkarahisar ili ve AKÜ’ye hayırlı olmasını diledi.
 
Editör: Haber Merkezi