AKÜ’DE “6. REKLAM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Reklam Günleri”nin altıncısı, 19 Aralık 2014 Cuma günü Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, başta AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar olmak üzere İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Akar ile birlikte çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin yanı sıra Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencilerine verilen Reklamcılık dersi kapsamında hazırlanan “6. Reklam Günleri”nde öğrenciler tarafından bu yıl 13 reklam filmi hazırlandı. Altıncısı ile birlikte “Reklam Günleri” kapsamında bugüne kadar toplam 147 firmanın reklam filmi yapılmış oldu.

“6. Reklam Günleri”, Komedyen Hasan Çankaya’nın gösterisiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdikleri “Reklam Günleri”nin 6.’sını düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Reklam, işletmeler için devam ya da tamamın kararıdır. Bizim reklama ihtiyacımız yok mantığındaki işletmeleri ilerleyen yıllarda piyasada göremiyoruz. Çünkü reklam yapmayan işletme mutlaka yok olmaya mahkûmdur. Benim işletmelere tavsiyem doğru yer ve zamanda doğru reklamı yapmalarıdır” dedi. Yaman, Reklam Günleri’nin 4.’sünde AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin 5.’sinde ise AKÜ’nün reklamlarını hazırladıklarını belirterek 6. Reklam Günleri’nde ise Afyonkarahisar ilinin reklam filmini hazırladıklarını kaydetti.

Reklam Günleri etkinliğinde Afyonkarahisar için hazırlanan ve şehri tanıtan reklam filminin ilk kez gösterilmesinin ardından, proje ortağı ve reklam filminin yönetmeni Hakan Akkaya sahneye geldi. Akkaya “6. Reklam Günleri”nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çıtayı her yıl daha da yükselteceklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından “6. Reklam Günleri”ne destek veren sponsor firma sahiplerine plaketleri takdim edilirken, yapılan çekilişlerle tablet bilgisayarlar ve televizyonlar dağıtıldı.

Gün boyunca AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü son sınıf öğrencilerinin, “Reklamcılık” ve “Reklamcılık ve Promosyon Yönetimi” adlı dersler kapsamında hazırladıkları Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 13 firmanın reklam filmi katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik, firmaların açmış oldukları stantlarda kendilerini tanıtmaları ve yapılan ikramın ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi