AKÜ ONKOLOJİ VE HEMATOLOJİ HASTANESİ”NİN İNŞAAT İHALESİ YAPILDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 30 bin metrekare kapalı alana sahip “AKÜ 180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ile Radyasyon Nükleer Tıp Ünitesi”nin Yapım İşi İhalesi, proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından 27 Ocak 2015 tarihinde yapıldı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan, istekli olabilecek 28 firmanın dosya satın aldığı, 17 istekli firmanın ise teklif zarfı vererek katıldığı ihaleye ilişkin konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Hastane Binasının bir bölümü olan “Radyasyon-Nükleer Tıp Ünitesi kısaca Radyoterapi Ünitesi”nin 2015 yılı Eylül ayı içinde tamamlanarak, hastane ana binasının tamamlanması beklenmeden hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

İhalenin gerçekleştirilmesinde ve yapım aşamasına getirilmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Solak, öngörülen tarihten önce hizmete sokmayı planladıkları “Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi”nin üniversitemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Acil Servis Ünitesinden bir tüp geçit ile bağlantısı sağlanacak olan Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ile tedavi sürecindeki hastaların acil olarak beklediği Radyoterapi Ünitesinin Yapım İşi İhalesi, değerlendirme aşamasında olup, yasal sürenin dolmasının ardından yapım işine başlanacak.

Bu yeni hastane bünyesinde “Çocuk Onko-Hematoloji Kemoterapi Ünitesi, Yetişkin Kemoterapi Ünitesi, Pediatrik ve Erişkin Kemik İliği Nakil Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, Outpatient Kliniği, Cerrahi Onkoloji, Jinekolojik Onkoloji, Bronkoskopi Ünitesi, Radyoloji Ünitesi, Afarez Ünitesi, Tıbbi Onkoloji Ünitesi, Psikoonkoloji Ünitesi” gibi birimler bulunmakla birlikte toplam 10 adet ameliyathane, 79 yatak kapasiteli yoğum bakım ünitesi yer alacak

Editör: Haber Merkezi