AKÜ İFTARINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER BİR ARAYA GELDİ

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinden gelen şehit aileri ve gaziler Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) geleneksel olarak düzenlenen 4. iftar programı Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsünde hizmete giren merkezi yemekhane binasında gerçekleştirildi.
Yemek sonrasında bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AKÜ’nün yeni hizmete giren yemekhanesinde ilk kez şehit aileleri ve gazilerin yemek yediğini belirterek, “Geleneksel hale gelmiş olan üniversite iftar yemeğinde bir araya geldik. Üniversitemizin yeni hizmete giren yemekhanesinin ilk misafirleri bizleriz” dedi.  Kumartaşlı, konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, birlik ve beraberliğin önemini vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemiz önemli bir dönemeçten geçiyor. Ülkemizin Güneydoğusunda ve kalelerinde terörist saldırıları oluyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. Canımız yanıyor. Geçen yıl aramızda şehit ailesi olmayan ve bugün aramızda şehit ailesi olarak bulunan yeni üyelerimiz var. Dernek olarak duamız üyelerimizin artmaması yönündedir. Şehit aileleri ve gaziler bu vatan için can ve kan verdilerse bizler de şehit aileleri ve gaziler olarak gerektiğinde gider canımızı veririz. Ülkemizin bir tek çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz.”
Şehit aileleri ve gazilerimiz bizler için kutsaldır
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise şehitlerin daimi mekanının cennet olduğunu belirterek, “Yeni tesisimizde, kanını, canını bu ülke için, vatanı için, milleti için, bayrağı için hiç düşünmeden veren değerli insanların yakınlarını ağırlıyoruz. Onlara Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Onların yeri zaten cennet. Firdevs makamında ağırlanacaklar” dedi. Solak konuşmasında AKÜ olarak imkanlar çerçevesinde şehit aileleri ve gazilere geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
AKÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyon Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Ar Güngör, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hilmi Uçan ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Editör: Haber Merkezi