AKÜ DEVLET KONSERVATUARINDAN  MUHTEŞEM KONSER

         Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Dinleti Topluluğu Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Onuru’na “Şarkılarda GÜL&BÜLBÜL Aşkı” temalı bir konser gerçekleştirdi.

 

          Konserin genel sanat yönetmenliğini ve solistliğini Öğr. Grv. Yıldırım Aktaş gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kültürel ve sanatsal faaliyetlere olan desteğinin tüm kesimler tarafından takdirle karşılandığını ifade eden Öğr. Grv. Yıldırım Aktaş, “Belediye Başkanımız Afyonkarahisar’da sanatın gelişmesi için bu güne kadar bizlerden maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmedi. Teşekkür ediyor ve düzenlemiş olduğumuz konseri kendisine ithaf ediyoruz” diye konuştu.

 

       Türk Müziği Repertuvarından Gül ve Bülbül aşkını anlatan şarkılardan seçilen repertuvarın, güfte açıklamasını ve sunumunu Okt. Yunus Emre Uğur yaptı. Konsere, Öğretim Görevlisi R. Semih Şenyayla, Murat Akgül, Ümit Tosun, Murat Ovalı, Volkan S. Umul ve Sercan Özdil sazları ile katıldılar. Ezelde Kararlaştırılan Bir Aşk’ın hikâyesini anlatan konser büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konserin kendisi adına düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydederek sanatçılara ayrı ayrı teşekkür etti. Geceye Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Remziye Sıvacı, İşadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

          Başkan Çoban konserin genel sanat yönetmenliğini ve solistliğini yapan Öğretim Görevlisi Yıldırım Aktaş ve Okt. Yunus Emre Uğur’a plaket ve çiçek takdim ederken saz ekibine ise teşekkür belgesi verdi.AKÜ Devlet Konservatuarı’nın Afyonkarahisar’da güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Çoban; “Bu başarılı çalışmalara bizlerde bir nebze olsun katkı yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dolayısıyla hem Müdürümüz, hemde bu güzel ekibin tüm çalışanlarına emeği geçen saz ekibimize ve herkesi canı gönülden kutluyorum. İnşallah bu güzel faaliyetler, Belediyemiz, Üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımız desteği ile Afyonkarahisar kültürel ve sanatsal faaliyetlerde en güzel yere gelir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi