AKÜ Akademik Yıl Toplantısı Bakan Avcı ve Bakan Eroğlu’nun Katılımıyla Yapıldı.

İncelemelerde bulunmak ve bazı programlara katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer yerleşkesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda kısa bir tanıtım filmi izlenmesinin ardından Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak tarafından açılış konuşması yapıldı.
 
Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise; “2016-2017 değerlendirme toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eski bir Üniversite Hocası olarak burada sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Davetiniz içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi hızla gelişmekte ve Sayın Rektörümüzde saydığı hedefler doğrultusunda ülkemizin önde gelen güzide üniversitelerinden biri olma yolunda ilerliyor. Kültür ve Turizm Bakanı olarak özellikle Sayın Rektörümüzün saydığı temel hedeflerden iki tanesinin de bizi yakından ilgilendirmektedir. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği yapma potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bunlardan bir tanesi termal sağlık turizm alanıdır. Gerçekten Afyonkarahisar çok ciddi bir potansiyele sahip, bu değerli potansiyelin farkında olan ve bu potansiyeli değerlendirme konusunda gerekli birikime sahip olan bir üniversitesi var. İkincisi Tıbbi ve Aromatik bitkiler, buda ülkemizin sahip olduğu çok önemli doğal zenginliklerinden birisidir, bu alanda da beraber güzel işler yapabiliriz.  Ayrıca kongre Turizm alanında da Afyonkarahisar‘da son yıllarda çok ilerleme olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bizler Afyonkarahisar’da yapacak çok işimizin olduğunu ve bu işleri yapmak konusunda da bizi her zaman teşvik etmiş olan, desteklemiş olan ve önümüzü açmış olan bir Bakanımıza sahip olduğumuzu bilerek çalışıyoruz.  Bu hedefler sadece Afyonkarahisar için değil, Türkiye’nin yeni kültür turizm stratejisi açısından da doğru hedeflerdir. Biliyorsunuz Türkiye uzun yıllar özellikle turizm alanında toptancı bir tanıtım stratejisi izledi. Daha çok kendimizi bir Türkiye olarak ve onunda en öne çıkan özelliği olarak bir deniz, kum, güneş ülkesi olarak tanıtmak konusunda bir kampanya geçmişimiz var. Bunun belki başlangıç yılları itibari ile 20-25 sene önce doğru strateji olduğu Türkiye’nin gerçekten tanıtılmaya ihtiyacı olduğu söylenebilir, ama o günlerde öyle gerekiyor idi. Ancak Türkiye’nin nerede olduğunu ve nasıl bir ülke olduğunu herkes biliyor. Başka ülkelerin yaptığı gibi bizimde bu genel tanıtımdan daha özelleştirilmiş bir tanıtım stratejisine yönelmemiz gerekiyordu. Nitekim turizm tanıtım strateji belgesinde de bu husus açıkça vurgulanmıştır.  Biz artık Afyonkarahisar, Kars, Van, Eskişehir, Edirne’yi tek tek destinasyonlarımızı, menzillerimizi ve oralarda da sipesifik özel ürünlerimizi tanıtmak durumundayız. Türkiye bütün bu kültürel açıdan dünyada ilk üçe girebilecek potansiyele sahip bir ülkedir. Bunların üzerine sahip olduğumuz diğer potansiyelleri sağlık, eğitim, gastronomi, kış ve spor turizmleri ile dini miras alanlarımızı eklediğimiz takdirde bugün bulunduğumuz yerden çok daha ileri noktalara gitme imkânımız var.  Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesine, Rektörümüze ve siz değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.“ dedi.
 
Toplantı konuşmaların sonrasında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na plaket takdimiyle sona erdi.
 
Toplantı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri, Sağlık Bakanlığının ‘İşbirliği Ve Kalkınma Yardımları Aracılığıyla Küresel Sağlığa Katkı Sağlama’ stratejik hedefi doğrultusunda Türkiye ile Yemen arasında yapılan mutabakat kapsamında ülkemizdeki tedavi imkânlarından faydalanmaları için ilimize gelen Yemen’li hastalara ziyarette bulundular.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Yemen’li hasta ve yakınlarıyla yakından ilgilenen Bakan Avcı ve Bakan Eroğlu geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
 
Editör: Haber Merkezi