AKPINAR: “TEK SORUNUMUZ ANAYASA BAŞKANLIK DEĞİL”

 Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, partisinin haftalık toplantısında gündeme ilişkin  açıklamalarda bulundu.                                                                                                      
Akpınar, “Yaşadığımız coğrafyanın gerçek sorunu yeni bir anayasa değildir. Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı da değildir. Gerçek sorun, Müslüman olmayanların, Müslümanların yardımıyla beraber Müslüman öldürmeye başlamasıdır” dedi.



 
FARKLI FİKİRLERİ TEHDİT OLARAK GÖRENLER VAR
 
Türkiye’nin meselelerinde oluşan farklı fikirlerin, bilinçaltına “tehdit” olarak yerleştirildiğini belirten Akpınar, “Ötekileştirmekten sakınmak, birleşmeye gayret etmek gerekirken, dillerimiz zehir kovası taşımamalıdır. Sırf siyasi bir söylem oluşturacağım düşüncesiyle ve kendisi gibi olanları güya teskin etmek niyetiyle, acıları tasnif etmeye kalkanlara bir şey söylemek istiyoruz. Ortaya koyduğunuz üsluptan ve takındığınız tavırdan daha efendi ve iyi niyetli olduğunuza inanmak için kendimizi tahmin edemeyeceğiniz kadar zorluyoruz” dedi.
 
NATO TÜRKÇÜLÜĞÜ DE NATO KÜRTÇÜLÜĞÜ DE ÇÖZÜM DEĞİLDİR
 
“Nereye mensup olduğumuz ve neyi temsil ettiğimizi çok iyi biliyoruz” diyen Akpınar, “Coğrafyamızda oynanan ‘Ilımlı İslam’ tuzağına karşı da, ABD, AB, İngiltere ve İsrail tarafından finanse edilen sözde cihatçı grupların organizasyonlarına karşı da bilinçliyiz. İnsanımızın Ehl-i Sünnet, Şii veya Alevi-Sünni şeklinde kategorilere ayıran fikirlerin harcının da bu topraklarda karılmadığının farkındayız. Gençlerimizi ırkçılık ateşine karşı da uyarmaya devam ediyoruz. NATO Türkçülüğü ve NATO Kürtçülüğünün çözüm olmadığını biliyoruz. 7 milyar 400 milyon kişinin yaratılış gereği insan olduğu hakikatinin bayrağını taşıyoruz” dedi. 



 
TETİĞİ KİM ÇEKERSE ÇEKSİN PLANLAYICISI SİYONİZM’DİR
 
İnsanı yaşatmayı hedef almayan her düşüncenin zulüm getireceğine inandıklarını vurgulayan Akpınar, “1 Ocak İstanbul saldırısı, Ankara Tren Garı, Güvenpark ve Merasim Sokak saldırılarından İstiklal Caddesi, Atatürk Havalimanı, Beşiktaş saldırılarından, Gaziantep, Kayseri ve Diyarbakır saldırılarından farklı değildir. Tetiği kim çekerse çeksin bunun planlayıcısının Siyonizm olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. İnsan her yerde insandır. Gazze’de, Sur’da, Ankara’da ve Ortaköy’de bizim insanımız, bu coğrafyanın evlatları öldürülmektedir” diye konuştu.
                                                                                                                                                TEK SORUNUMUZ ANAYASA BAŞKANLIK DEĞİL
Akpınar tek derdimiz tek sorunumuz anayasa ve başkanlık sistemi değil  su anda sistem gelsede 2019 tarihinde yürürlüğe girecek acele etmeye gerek yok ,buna varana kadar daha çok sorunlarımız var terör başta  olmak üzere , “Yaşadığımız çağ ne söylerse söylensin, bizler bütün sınav mağduriyetlerine ve emek hırsızlığına dikkat çekmeye, üniversiteli işsizler meselesine çözüm bulunmasını hatırlatmaya, gençlerimizin geleceği inşa etme derdinden uzaklaştığını ve geçim derdine düştüğünü haykırmaya devam edeceğiz” dedi.


 
YÜRÜTMENİN DENETİMİ MECLİS VARLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ
 
Anayasa değişikliğine ilişkin de uyarılarda bulunan Akpınar, “Bu düzenlemenin yasama, yürütme ve yargı düzleminde bu erklerin birbiri üzerinde hiçbir etki oluşturmayacak şekilde düzenlenmemesi gerekiyor. Denetim, kendisinden kaçılacak bir olgu değil, en güzele ulaşabilmek için bir imkândır. Temsilde adalet sağlamak istiyorsanız partili cumhurbaşkanlığı ile değil de seçim barajını kaldırmak suretiyle bunu yapın. Yürütmenin denetlenebilmesi, meclis varlığı açısından büyük önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.



 
KIBRIS’IN İSTİŞAREYE DEĞİL TANITILMAYA İHTİYACI VAR
 
Kıbrıs’ın Türkiye’nin nefes borusu olduğunu söyleyen Akpınar, “Kıbrıs milli davadır. Türkiye’nin garantörlüğü hakkından vazgeçilemez. Askerimizin varlığı tartışılacak bir konu değildir. Kıbrıs’ın istişareye değil bütün dünyaya tanıtılmaya ihtiyacı vardır. 1974 toprak kazanımlarından geri adım ise kabul edilemez bir konudur. Federe devlet meseleleri tarihimize ve coğrafyamıza yapılabilecek en ağır hakaretler arasında zikredilebilecek meselelerdir” şeklinde konuştu.



 
 
Editör: Haber Merkezi