Akarçay'da Muhteşem Gece
Havai Fişek Gösterisi Büyüledi
  13. Uluslararası Zafer Festivali çerçevesinde ilimize gelen yabancı halk oyunları ekipleri son gösterilerini Akarçay'da sergiledi. Gecenin finalinde atılan havai fişekler gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi.
Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi'nce geleneksel olarak düzenlenen 13. Uluslararası Zafer Festivali'nde kutlama coşkusu Akarçay'da düzenlenen halk oyunları ve havai fişek gösterileriyle devam etti.
Festival için Söke ve Bandırma ilçeleriyle ile birlikte yabancı ülkelerden ilimize gelen halk oyunları ekipleri, kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için bir kez daha sergiledi. Ekiplerin son gösterisini binlerce Afyonkarahisarlı izledi.
Akarçay'ın muhteşem manzarasında kültürlerin kaynaştığı gecede performanslarıyla göz kamaştıran ekipler, Afyonkarahisar halkından tam not aldı. Yabancı ekiplere büyük yakınlık gösteren vatandaşlar, ekiplerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gecenin sonunda yapılan havai fişek gösterisi festival coşkusunu bir kat daha arttırdı. Gökyüzünü renk cümbüşüne çeviren havai fişekler Akarçay'ın muhteşem manzarasıyla herkesi büyüledi.
Geceye, eşleri ile birlikte katılan Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, İl Emniyet Müdür İbrahim Özel ve kuvvet komutanları halk oyunları ve havai fişek gösterilerini beğeniyle izledi. Halk oyunları ekiplerini tebrik eden Vali Güner, festival havasında düzenlenen etkinlikler nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a, gösterdikleri özveri ve emeklerden dolayı da Belediye personeline teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi