Ak Partili Meclis Üyesi Kaya'dan Partisinin İl Yönetimine Tepki
 AK Partili Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya, AK Parti il yönetiminde bazı kişilerin hizmet için değil rant için bulunduğunu idda etti. Kaya, geçtiğimiz haftalarda yapılan kongre sonrasında il başkanlığına getirilen İbrahim Yurdunuseven ve teşkilat üyelerini sert bir dille eleştirdi.
Yerel bir gazeteye konuşan Kaya, Yurduseven’in avukat olduğundan işlerinden dolayı özellikle organize sanayi bölgesindeki iş adamlarının güdümüne gireceğini ileri sürerken bazı üyelerinde rant için orada bulunduğunu, hizmetle, partiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtti.
“Rant için yönetime girenler var” diyen Kaya, "Malum yeni bir il yönetimimiz var. Amaç yeni bir yönetim, yeni bir oluşumdu. Fakat beklenilene cevap verilmedi. Maalesef sen-ben-bizim oğlan zihniyeti hala devam ediyor. Üzüldüğüm nokta; çok değerli il başkanımızın gayretlerinin boşa gitmesi olacak. Çünkü memleketimiz hizmet bekliyor. Sen-ben çıkar kavgasına son vermemiz gerekiyor. Fakat ne hikmetse Afyonumuzda böyle bir sıkıntı var. Kadronun oluşmadığına ve bunun da sıkıntı yaratacağına inanıyorum." dedi.
Kaya, yeni yönetim kadrosunda bulunan bazılarının bir ay boyunca dışarıda olduğunu ifada ederek, bu kişilerin ne memlekete, ne millete, hiç kimseye faydası olmadığını anlattı. Kaya, şunları söyledi: "Veya bunun yanında ‘Ya karnıma, Ya koynuma’ diyen insanlar var. Bunların da bu memlekete bir faydası olmaz. Gönül isterdi ki yeni bir kadro, yeni genç beyinler olsun, memleketimize hizmet etsin ama olmadı. Öyle insanlar var ki, tamamen ranta dayalı. Elinde çantayla sabahtan akşama kadar belediye belediye gezen, büz ve parke taşı satmaktan başka işe bakmayan insanlar var. Bu çok canımızı yakıyor. Bu insanlar menfaate gelince çörekleniyorlar.”
"Bu Kişiler, Afyon’un Kaymağını Yiyenlerdir"
Kaya, AK Parti yönetiminde eleştirdiği kişilerin partiyle alakası olmadığını ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kişiler, Afyon’un kaymağını yiyenlerdendir. Bu kişilerin memleketle, milletle, partiyle falan uzaktan yakından alakası yok. Tamamen ranta dayalı. Bu millet hizmet istiyor. Bu millet yardımlaşmak ve paylaşmak istiyor. Fakat buradaki insanlar, az önce söylediğim gibi tamamen şahsi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Afyonumuzu seven bir Bakanımız var, çalışan bir belediye başkanımız var da, birileri bunların gölgesinde götürüyor. Eğer onlar olmasa Afyon’daki rezillik diz boyu olur."
 
Editör: Haber Merkezi